Hajrá előtt a kispályás bajnokság – Több mint 1500 meccset játszottak eddig

Bár a májusi eső aranyat ér, a Decathlon-Konyha Möbel Városi Kispályás labdarúgó bajnokság szervezői beérték volna kevesebb csapadékkal. Több fordulót is el kellett halasztani az időjárás miatt, amikor viszont pályára léptek az együttesek, rendre nagy csatákat vívtak. Mindössze egy gárda 100%-os, a Fáraó Bútor Igor Bogdanoviccsal és Kerekes Zsomborral megerősödve eddig minden meccsét megnyerte a szezonban, és már csak egy találkozójuk van hátra. A bajnokság a tervek szerint június közepén zárul, és több csoportban már eldőlt az első hely kérdése, a kiesés elkerülése érdekében azonban még nagy a küzdelem. 

- Majdnem minden csoportban van 3-4 együttes mely veszélyeztetett, és csoportonként kettő esik ki. Komoly átrendeződés lesz a következő bajnokságban, több csapat is az öregfiúk között indul. Már most lehet jelentkezni a 2019/2020-as idényre – mondta Dajka László főszervező. 

Nyáron a salakpályák helyét a homok veszi át. A július 18-án kezdődő Fatum Property Kupára már minden hely elkelt, 40 csapat nevezett, ebből négy női gárda. Itt az ország különböző pontjairól érkeznek csapatok, és jellemzően a családot is magukkal hozzák, így egy teljes hetet Nyíregyházán töltenek. A mérkőzéseket a strand területén tartják. Tiszavasváriban hatodik alkalommal rendezik meg a Szentmihályi Gyógyfürdő Strandfoci Fesztivált július 13-14-én, itt még hat hely kiadó, és női együttesek jelentkezését is várják.