Hajózzon velünk a világ vizein! – Elmondjuk, hogy érdemes
Ismét tengerre szállunk... Szakértőnk várja kérdéseiket.

Sorozatunk előző részét az alábbi linkre kattintva olvashatja el.

– Milyen gyakran köt ki a hajó?

– Fontos tudni, hogy a hajó éjszaka mindig halad, reggel kiköt és a menetrendszerinti indulásig a kikötőben tartózkodik. Nagyon fontos, hogy időben érjünk vissza az indulásra, mert a hajó nem vár. Ha elkésünk, a következő kikötőben tudunk csak visszaszállni és addig a saját költségünkön kell eljutnunk. Bármilyen nagy hajón is utazunk, az utazás döntő részében valamelyik szárazföldi állomáson leszünk, pl. a görög szigeteken, a fjordok között, a karibi szigetvilágban vagy valamelyik európai nagyvárosban.
Szervezett fakultatív kirándulások széles választékából válogathatunk. Ezeket többnyire angol, német, francia és orosz nyelvű idegenvezető kíséri. A kikötőben töltött időt egyéni programokra is használhatjuk, de a pontos visszaérkezés miatt célszerű a hajó által szervezett kirándulásokat választani. A kirándulásokat előre lefoglalhatjuk, de kifizetni csak a hajón lehetséges.

– Milyen szórakozási és programlehetőségek vannak a hajó fedélzetén?

– Útvonaltól függően egy-két napot a tengeren is tölt a hajó. Ilyenkor van lehetőségünk arra, hogy élvezzük a hajó szórakoztató létesítményeinek gazdag kínálatát: varieté és show-műsorok a többezer fős színházteremben, salsaoktatás a táncklubban, múlathatjuk az időt a toszkán borozó bárpultjai mellett. A kaszinó és a minden korosztály számára kialakított diszkók hajnalig tartanak nyitva. Találunk a hajón sportlétesítményeket, 4D-s mozit és akár Forma–1 szimulátort is. A szórakozási lehetőségek tárháza kimeríthetetlen.

[REKLAM]

– A hajós utaknál is léteznek „last minute” ajánlatok?

– A „last minute” fogalma itt mást jelent. Nem indulás előtt 2 nappal juthatunk a legolcsóbb árhoz.
Évente több alkalommal is hirdetnek a hajótársaságok 3-4 napig tartó akciós foglalási időszakokat. Ilyenkor nagyon olcsón hozzájuthatunk a kabinhoz, de le kell mondanunk a választás lehetőségéről.
Ha egy hajóút nem telik meg időre, annak oka van. Bizonyos évszakokban gyengébb a kereslet az időjárás miatt, vagy épp a családosok maradnak el az iskola miatt. Jó tudni, hogy a nagy nemzetközi ünnepek a világon mindenütt sok foglalást generálnak, mégis az útvonaltól függ, hol mi számít főszezonnak. Ha figyelemmel kísérjük az akciós időszakokat, akár 80–100 ezer forintért is hozzájuthatunk egy kabinhoz. A hajóút tehát senkinek sem megfizethetetlen, akinek amúgy is telik valamilyen utazásra.

Szálljon hát velünk fedélzetre és hajózzon ki a világ vizeire, hogy részese lehessen annak a semmihez sem hasonlítható élménynek, amit a hajózás kényelme nyújt!

Rovatunk szakértője Jeszenszki Istvánné.

Kérdéseit felteheti a hautaznikeszul@gmail.com e-mail címen.