Hagyományos érték

 Teljesen megtelt a VMKK egyik különterme harmcművészetet gyakorlókkal. Minden évben két alkalommal Nyíregyházán tart szemináriumot Si-Fu Máday Norbert Kelet-európai főinstruktor. Közel százan vettek részt a két napon át tartó képzésen.

További képekért kattintson a fotókra!

- Nagyon sok a gyerek, de vannak hetven éves tagjai is az egyesületnek. Soha nem késő elkezdeni a Wing Tsunt, mely egy ősi kínai harcművészeti ág, és igazi értéket képvisel. Annak külön örülök, hogy sok fiatal a számítógépek helyett egy ilyen nagy hagyománnyal rendelkező kung fut választ, mely fejleszti a fizikai erő mellett a szellemi képességeket, és nem mellékesen tisztelre is nevel - mondta Si-Fu Máday Norbert. 

A Wing Tsunt egy apácanő fejlesztette ki, és mozdulatai alkalmasak arra, hogy egy esetleges támadást elhárítsunk. Ezért nőknek és gyerekeknek is kifejezetten ajánlott.

- Még csak két éves voltam, amikor apukám révén megismerkedtem a Wing Tsunnal. Azóta folyamatosan gyakorlok, és szeretnék majd én is mester lenni. Egyszer már szükség volt a tudásomra, amikor egy bolt előtt megpróbálták elvenni a pénzt tőlem, de sikerült kivédenem a támadást - mondta Fekete Bence, aki még csak 12 éves, de már a 11. szintnél tart. 

A szemináriumon a mesterek bemutatták, hogyan lehet legyőzni akár három támadót is egyszerre, de a gyakorlati okatás mellett elméleti képzésben is részesültek a növendékek, aki vizsgázhattak is. Nyíregyházán az elsők között alakult Wing Tsun iskola, és több mint húsz éve működik.  

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)