Haditorna Verseny – Fizikai és szellemi kihívás
Immár harmadik alkalommal rendezték meg az Országos Haditorna Verseny megyei selejtezőjét a Sóstói Múzeumfaluban. Számos középiskola 20 csapata 8 versenyszámban mérte össze tudását. A program célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek a honvédelemmel, a katonák mindennapi életével.

 

A Honvédelmi Minisztérium az idei tanévben is meghirdette az Országos Haditorna Versenyt. A megyében immár harmadik alkalommal került sor a selejtező versenyre a Sóstói Múzeumfaluban. Számos középiskola 20 csapata vett részt a megmérettetésen, amely katonásan, a feladatok ismertetésével kezdődött. Kertész József a MH 6. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodájának megbízott vezetője elmondta, a verseny fő célja a katonai pálya bemutatása, a fiatalok megismertetése a katonák mindennapi életével. Lehetőséget adni, hogy belekóstoljanak a katonai kiképzés egyes ágaiba. Szembesíteni őket azokkal a fizikai nehézségekkel, amelyekkel a katonaélet mindennapjaiban találkozhatnának. Bemutatni a kiképzés jellegét, összetettségét, a katonai alapismeretek egyes feladatait.

 

A győztesek országos döntőbe jutnak

 

A verseny fizikai és szellemi kihívást támasztó sportszerű megmérettetés, melynek során nagy hangsúlyt kap a szabályok betartása, a csapatmunka és a fegyelem. A délelőtt során 8 versenyszám várta a középiskolásokat, volt honvédelmi TOTO, lövészet, akadálypálya, kézigránát célba dobás, tereptan, fegyveres váltófutás, elsősegélynyújtás, és tájfutás. A legjobbakat díjazták, a verseny 1-3. helyezettjei érmet és kupát, valamint ajándékokat nyertek. A tanév őszi fordulóinak megyei győztesei tavasszal egy országos döntő keretében mérhetik össze tudásukat.


Szoboszlai Tibor