Győzni megy a Szpari Szolnokra
A válogatott mérkőzések miatti szünet után folytatódik a hétvégén a labdarúgó NB II-es bajnokság. A Nyíregyháza Spartacus Szolnokra látogat. A csapatnál több sérült is felépült.

A Szparinak ezúttal jól jött a válogatott VB-selejtezői miatti bajnoki szünet. A sérültek közül többen is munkába állhattak, így enyhülni látszanak a védelemben jelentkező gondok. Rubus Tamás és Szokol Zsolt is bevethető, így Ur Lászlóval kiegészülve stabilizálódhat hátul a csapat. Utóbbi jó teljesítményt nyújtott az elmúlt találkozókon. A labdarúgó abban bízik, Szolnokról három ponttal térnek majd haza.

Nehéz mérkőzésre számítok, edzőmérkőzést játszottunk ellenük, így tudom, hogy nem lesz könnyű nyerni, de jobb csapat vagyunk, és kötelező a győzelem – mondta Ur László játékos.

A szünetet kihasználva az elmúlt héten erőnléti edzések voltak, a héten pedig a taktikai elemeket gyakorolta a csapat. Bár hátul egyre több játékos bevethető, a középpályán Rudolf Gergely legutóbb súlyosan megsérült, így őt helyettesíteni kell majd a következő hetekben.

Az egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékosunkat veszítettük el, akit nehéz pótolni. De nélküle is győznünk kell Szolnokon, és győzni is fogunk – mondta Mátyus János vezetőedző.

A vasárnapi ellenfél, a Szolnok a 16. helyen áll a tabellán, 14 ponttal. Négy alkalommal győztek, kétszer játszottak döntetlent, hatszor pedig kikaptak. A meccseik többsége szoros volt, hazai pályán pedig legyőzték a Kisvárdát és a Békéscsabát is. Hullámzó a teljesítményük, egy héttel azután, hogy hazai pályán 4–0-ra kikaptak a Mosonmagyaróvártól, győzni tudtak Siófokon.

Dankó László