Győzelmével megnyerte a párharcot a Fatum Nyíregyháza

A Fatum Nyíregyháza a DVTK-t fogadta a rájátszás során harmadszor. A hazai klub a teljes jegybevételt Micskó Benjámin gyógyítására ajánlotta fel. 

Remekül kezdtek a mieink, a jó nyitásokkal nem tudott mit kezdeni a Diósgyőr, és 7-2-nél már öt pont volt az előny. Pontosak voltak a támadások, és a párharc során most nyújtotta a legstabilabb játékot a Fatum. A végén Valerin Carabali blokkolt az első szettlabdánál, és nyerte a játszmát a hazai csapat. 

A lendület a folytatásban is megmaradt, frissen és jól játszott a Nyíregyháza. 15-11 után pedig jött egy remek periódus, Ivana Jeremic több ászt nyitott egymás után, tíz pont fölé nőtt a különbség, Rufin-Martinez Lilián pedig egy ásszal lezárta a játszmát. 

A harmadik szett sok izgalmat tartogatott. A vendégek vezettek, de csak 1-2 pont volt a különbség végig. 18-21 után viszont egyenlített a Fatum, majd 21-24-nél a miskolciaknak volt három játszmalabdájuk. Asly Antivero viszont remekül állt be csereként, ászokat nyitott, és sikerült mindhárom szettlabdát hárítani, sőt, a Nyíregyháza jutott meccslabdához, melyet értékesítettek a mieink, így 3-0-ra győztek. 

A három nyert mérkőzésig tartó párharcot így 3-0-ra nyerték a mieink, és az Újpest ellen játszhatnak az ötödik helyért. 

Fatum Nyíregyháza – DVTK Ongropack 3-0 (12, 14, 24)

Nyíregyháza: Galvao 5, Jeremic 8, Nagy S. 8, Kocic 20, Szabó L. 4, Carabali 8. 

Csere: Tóth F. (liberó), Rufin-Martinez 1, Antivero 2. 

Vezetőedző: Adrian Chylinski. 

DVTK: Jovanovic 9, Skoric 8, Prosvirina 3, M. Einarsdottir, Egri 8, Hollósi 5. 

Csere: Kundrák (liberó), Kalmár, Hegyi, H. Einarsdottir. 

Vezetőedző: Németh Szabolcs. 

Adrian Chylinski: - Az első két szettet végig kontrolláltuk, és jól játszottunk. A harmadik szoros volt, döntő volt, hogy Asly Antivero remekül állt be, és sikerült fordítanunk. Most végre pihenhetünk egy kicsit, aztán készülünk az Újpest ellen, mert szeretnénk megszerezni az ötödik helyet a bajnokságban!