Győzelemmel kezdte a szezont a Szpari - a Budaörs vendége volt a Nyíregyháza

Elkezdődött a Merkantil Bank Liga 2019/2020-as idénye. A Szpari első ellenfele a Budaörs volt, a mérkőzést Tatabányán rendezték.

Budaörs - Nyíregyháza Spartacus FC 0-2 (0-1)

Tatabánya

Jv: Kovács J. Zoltán (Szalai Balázs, Mohos Milán)

Budaörs: Varasdi - Menyhárt, Medgyes, Kékesi, Fényes, Tóth, Kulcsár (Fodor D. a szünetben), Bakos (Halmai 61.), Pethő, Molnár, Szabó (Ödé 72.)

vezetőedző: Bognár György

Nyíregyháza: Jova - Svedyuk (Kovác 55.), Fodor, Pejovic, Gulyás (Farkas 67.), Polényi, Végső, Rezes, Kártik (Tóth B. 72.), Kovács N., Hornyák

vezetőedző: Zoran Spisljak

Hazai lövéssel kezdődött a találkozó, de a labda elkerülte a kaput, majd Jova hárította Pethő próbálkozását. Az első tíz percben enyhe fölényben játszott a Budaörs, mely három szögletben mutatkozott meg. A 15. percben egy jó jobb oldali támadás után a Szpari végezhetett el sarokrúgást, Fodor fejesét bravúrral hárította Varasdi. Jovának is volt dolga, Molnár próbálkozását fogta. Menyhárt kapta a találkozó első sárga lapját a 20. percben, majd két Szpari akciónál is lest jelzett az asszisztens. A 24. percben aztán egy jó támadás végén büntetőt kapott a Nyíregyháza, egy védő kézzel ért a labdához a beívelés után. A 11-est Hornyák végezte el, de kimaradt, Varasdi hárított. Többet kezdeményezett a Spartacus, és két lövés is elkerülte a hazai kaput. A 31. percben vezetést szerzett a Szpari! Svedyuk beadása után Kártik elől kiütötte a labdát a kapus, Hornyák Marcell érkezett és a kapuba lőtt, 0-1. A 41. percben Kulcsár próbálkozását hárította remekül Jova, majd a másik oldalon ment mellé a labda egy lövés után. Rezes került helyzetbe a hajrában, hatalmasat védett a budaörsi hálóőr. Az első félidő több gólt nem hozott, vezetett a Szpari! A második játékrész egy pontatlan hazai lövéssel indult, és Bognár György változtatott is a szünetben. Sajnos Zoran Spisljaknak is cserélnie kellett az 55. percben, Svedyuk Alex sérült meg. Egy szabadrúgás után alakult ki lehetőség a budaörsi kapu előtt, de végül tisztáztak a védők. A 66. percben jó helyről végezhetett el szabadrúgást a hazai gárda, és Molnár lövése után megpattant a labda a sorfalon, majd a felső lécről pattant ki. Több ígéretes akciót is vezetett a Szpari, de a lövések rendre elkerülték a kaput. Kiegyenlített volt a mérkőzés, főként a pálya középső részén folyt a játék. A 84. percben megszerezte második gólját a Szpari! Rezes László beadása után Tóth Barna fejelt, a kipattanó után Kovács Norbert lőtt 16 méterről a kapuba, 0-2! A középkezdés után egy perccel Halmai végezhetett el szögletet, Tóth K. a lécet találta el fejjel. A 92. percben Jova fogott nagyot, majd egy szabadrúgást hárított, így az eredmény nem változott, a Nyíregyháza Spartacus győzelemmel kezdte a szezont!