Győzelemmel avatta új lelátóját a Sunshine NYIKSE a kosárlabda NB-II-ben

 Ünnepnap volt a pénteki a Sunshine NYIKSE NB-II-es kosárlabda együttesének életében. A nyíregyháziak a Debrecen elleni mérkőzésen avatták a Bánki tornatermében a felújított lelátót. 

- 150 férőhelyes a nézőtér és korábban egy vas korlát miatt nem láthattak megfelelően a szurkolók. Ezt plexire cseréltük, kicsit átalakítottuk és műanyag székeket helyeztünk a lelátóra, így kényelmesen nézhetők a találkozók. Ezzel együtt egy tíz kamerából álló rendszert is kiépítettünk mely arra is alkalmas, hogy interneten keresztül nézhetők legyenek a mérkőzések, a csapatok elemezhetik a meccseket, de biztonsági igényeket is kiszolgál - mondta Balogh Béla, a NYIKSE elnöke. 

További képekért kattintson a fotókra!

Az NB-II-es kosárlabda együttes az elmúlt hetekben jól szerepelt, és a 2. helyen áll a tabellán. 

- Sokat számított a szolnoki győzelem, de még nem számolgatunk. A riválisok még játszanak egymással, így nem lesz könnyű megtartani a második pozíciót, mellyel esélyt teremtenénk arra, hogy egy osztállyal feljebb lépjünk. De bízunk abban, hogy sikerül - mondta Kovács Tibor edző. 

Nos pénteken a csapat újabb lépést tett a helyzés megtartása érdekében. A Debrecen ellen Brane Savic vezérletével vezetett a nagyszünetben a hazai gárda. Sajnos a rutinos irányító sérüléssel bajlódott, ezt pedig megérezte a NYIKSE, de Farkasinszki Gábor átvette a vezér szerepét és győzött a Nyíregyháza. 

Sunshine NYIKSE - DEAC II.  96-84

Ld: Farkasinszki 21, Zajácz 18, Takács 16

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)