Győzelem - fordított és nyert Újpesten a Fatum Nyíregyháza az elődöntőben

 Újpesten kezdődött a női röplabda Extraliga elődöntőjének párharca. A Fatum Nyíregyháza azzal a céllal utazott a fővárosba, hogy elvegye a pályaelőnyt a liláktól. Az első játszmában 9-9-ig egymás mellett haladtak a csapatok, majd két ponttal meglépett az UTE, de 18-18-nál ismét egyenlített a Nyíregyháza, sőt egy 4-0-s rohamnak köszönhetően a vezetést is átvette. 20-22-nél még a Fatum állt jobban, de egyenlített az Újpest, és megkezdődött az idegek harca. 26-26 után a házigazdák szereztek két pontot, így nyerték a játszmát.

A második szett ha lehet, még nagyobb csatát hozott. Mindkét csapat remekül sáncolt, de a Nyíregyháza pontosabban támadott, így 5-10 volt az állás. Az UTE időt kért, és ez használt, mert egy 5-0-val egyenlítettek, de a folytatásban is főként a Fatum vezetett 3-4 ponttal. 20-22-nél úgy tűnt, meglesz a játszma, de ettől kezdve csak a hazaiak szereztek pontot, így nyerték a szett.

A harmadik felvonás nyírségi előnnyel indult, 6-0-ra vezetett Hollósy László együttese. 6-13, majd 9-14-nél is jelentős volt a különbség, a házigazda azonban nagyon szívósan küzdött. 18-20-nál kiütötték a lilák a labdát, majd Valdez támadott jól, így ismét néggyel vezetett a Nyíregyháza! Matic bombája után jöhetett a játszmalabda, és Kalotai blokkja azt jelentette, nyerte a játékrészt a Fatum.

A negyedik szett nyíregyházi támadásokkal indult, Fernandez ütése után 0-3 volt az állás. A folytatásban is végig a mieink vezettek, 17-22-nél pedig látszott, ezt a szettet csak a Fatum nyerheti. Így is történt, jöhetett a döntő játszma.

Az ötödik játszma is méltó volt a bajnoki elődöntőhöz. Hol a lilák vezettek egy ponttal, hogy a Nyíregyháza. A térfélcserénél a mieink álltak jobban, de 9-9-nél ismét döntetlen volt. 10-10 után Kalotai ütötte be a labdát, majd Valdez labdája pattant ki a blokkról. Szépített az UTE, majd 13-13-nál megint egyenlő volt az állás, amikor időt kért a Nyíregyháza. Valdez beütötte, meccslabda, de hosszú volt a nyitás, 14-14. Hatalmas labdamenet következett egy bravúros Tóth mentéssel és Fernandez ponttal, jöhetett a második meccslabda. Kalicanin és Genesis Francesco egy fantasztikus blokkal fejezte be a meccset, fordított a Nyíregyháza, és megnyerte az első találkozót.

UTE – Fatum Nyíregyháza 2-3 (26, 22, -18, -19, - 14 )

A három nyert meccsig tartó párharc állás 1-0 a Fatum Nyíregyháza javára. Folytatás csütörtökön a Continental Arénában. 

Dankó László