Győzelem az edzőmeccsen – A Szolnokot fogadta a Nyíregyháza Spartacus

Edzőmérkőzést játszott a Nyíregyháza Spartacus, ezúttal a Szolnok volt a mieink ellenfele. A csapatban több új arc is feltűnt, a korábbi Szpari nevelés, Csernák Martin és Szekszárdi Tamás személyében.

Nyíregyháza Spartacus – Szolnok 2-1 (1-0)

Nyíregyháza 1. félidő : Jova – Polényi, Végső, Fodor, Farkas, Starosta, Papp, Wieland, Kovács N., Kártik , Tóth B.

Nyíregyháza 2. félidő: Nagy M. - Svedyuk, Szekszárdi, Volomirov, Gulyás, Tóth Á., Cenaj, Ötvös, Kulcsár, Kovác, Motkó (Csernák 70.)

vezetőedző: Zoran Spisljak

A vendégek kezdték jobban a találkozót, két lehetőségük is volt, de Jova hárított, a másik oldalon pedig Starosta veszélyeztetett egy lövéssel. A 35. percben Farkas 20 méteres szabadrúgása ment mellé, majd Kártik labdaszerzése után Starosta játszotta meg Kovácsot, de védett a kapus a támadás végén. A 41. percben aztán megszerezte a vezetést a Spartacus. Fodor remek keresztlabdával indított, Kártik Starostához passzolt, utóbbi pedig a kapufát találta el, de a kipattanóra Kovács Norbert érkezett, és a hálóba passzolt, 1-0.

Fordulás után Kovác előtt adódott nagy helyzet de kimaradt, a 77. percben viszont utóbbi szépen tartotta meg a labdát, majd Ötvös Svedyukhoz továbbított, aki a kapuba lőtt, 2-0. A 89. percben szépített a Szolnok, egy beadás után pattant a kapuba a labda, de a mérkőzést a Nyíregyháza Spartacus 2-1-re megnyerte.  

Zoran Spisljak vezetőedző: - A második edzőmérkőzésen vagyunk túl, és 2-1-re győztünk, de ennél fontosabb, hogy minden játékos 45 perces terhelést kapott. Nyolc fiatal is lehetőséghez jutott, és pályára léphettek az új igazolások is. A Debrecen elleni mérkőzés az utolsó pillanatban esett be, arra nem tudtunk felkészülni, most több időnk volt. Bár hiányzott Rezes, Hornyák, Pejovic és a sérült Gyurján is, a célunkat elértük, ami ezúttal az volt, hogy fizikálisan erősödjenek a játékosok. Persze a győzelem is mindig jól jön!