Győzelem a Sepsi ellen

 Egy hét alatt négy edzőmeccset vív a Nyíregyháza Spartacus a törökországi edzőtábor során. Az első találkozón a román másodosztály élmezőnyéhez tartozó Sepsi OSK volt a Szpari ellenfele.

Nyíregyháza Spartacus - Sepsi OSK 1-0 (0-0)

Belek

Nyíregyháza: Hermány - Szokol, Rubus, Dvorschák, Farkas (Törtei a szünetben) - Tamási, Kártik, Rudolf - Tisza, Rezes (Szécsi a szünetben), Sinanovic

vezetőedző: Véber György

Jó iramban kezdődött a találkozó, és az első húsz perc kiegyenlített játékot hozott. A folytatásban azonban átvette az irányítást a Szpari, és rendre az ellenfél térfelén pattogott a labda. Több nagy helyzete is volt a Nyíregyházának, egy szöglet után Tamási Zsolt lövésénél a felsőléc mentette meg a Sepsit. A 69. percben aztán góllá érett a Spartacus fölénye, amikor ismét egy szöglet után Szécsi Márk lőtt a hosszú oldalról a kapuba. A támadó nincs rossz formában a felkészülés során, a Hajdúböszörmény, a Kazincbarcika és most a Sepsiszentgyörgy ellen is betalált. Bár a hajrában is voltak még helyzetek, de több gól nem esett, így a Szpari megnyerte a mérkőzést, végig stabil játékot mutatva. Szombaton egy edzés vár a labdarúgókra, vasárnap pedig egy orosz ellenfél következik a második edzőmeccsen.

Dankó László