Győzelem a rangadón!

Békéscsabán kezdte a bajnokságot a Fatum Nyíregyháza. Az első szett elején mindkét csapat többet hibázott, de voltak szép labdamenetek is. Egy ilyen után Ivana Jeremic egyenlített 9-9-nél, majd sikerült a vezetést is átvenni. Földi Boglárka ásza után már 9-12 volt az állás, majd Nina Kocic szerzett fontos pontot. 12-16-nál másodszor is időt kért a hazaiak mestere. de ez nem használt, Jeremic is ászt nyitott – a negyedik Fatum ász volt. 13-20-nál hét pont volt a nyírségiek előnye, de kapaszkodott a BRSE, így Tomás Varga is időt kért. Tóth Fruzsina többször is nagyot mentett, és végül az első játszmalabdát értékesítve nyerte a szettet a Nyíregyháza! (0-1)

A második felvonás hazai vezetéssel indult, de szívósan tapadt ellenfelére a Fatum. 10-7-ről egyenlítettek a mieink, de a vezetést nem sikerült átvenni. Asly Antivero is fontos pontokat szerzett, majd Ana Flávia Galvao ászával 16-16 lett az állás. Pintér fontos pillanatban nyitott jól, így 20-18-nál időt kért a mieink vezetőedzője. Kocic ütése blokkot ért, de Kump válaszolt egy centertámadásból. Glemboczki végül szettlabdához juttatta a Békéscsabát, és végül a másodikat értékesítve nyerte a játékrészt a hazai gárda. (1-1)

A harmadik szett nyíregyházi pontokkal, és nagy labdamentekkel indult. 6-4-re vezetett a Fatum, Kocic nem csak jól ütött, hanem hatékonyan is blokkolt. Szoros volt az állás, de egy 4-0-s sorozattal meglépett a BRSE 13-9-nél. Küzdött a Nyíregyháza, és Tomás Varga is azt kérte a csapattól, hogy ne adják fel a lányok. Nem is adták fel, és sikerült egy nagy rohammal egyenlíteni 17-17-nél. A végjáték izgalmasan alakult, felváltva estek a pontok, és 22-22-nél döntetlen volt állás, majd 23-22 után egyenlítettünk! Játszmalabdához a Fatum jutott egy háóérintés miatt, de Glemboczki hárított. 24-25-nél jött a második szettlabdánk, de ismét egyenlítettek a csabaiak, majd nekik lett játszmalabdájuk. Most a Nyíregyháza hárított, 26-26. Óriási labdamenet következett, Kump kiütötte a végén, ismét nyírségi szettlabda. Felálláshiba miatt viszont a BRSE kapott pontot, majd ők hibáztak. A negyedik játszmalabdát sem sikerült értékesíteni, 28-28. Azonnal jött az ötödik, és ezt már befejezték a lányok, így 30-28-ra nyerte a játszmát a Fatum! ( 1-2) 

A negyedik felvonás elején a házigazda vezetett, és 5-2-nél időt kért Tomás Varga. Hat pontra nőtt a távolság, de volt ilyen az előző szettben is, amit akkor ledolgozott a Nyíregyháza. Lászlop Alexandra szerzett szép pontot, majd Nina Kocic ütése ért blokkot 12-7-nél. 13-11-nél már csak kettő volt a hátrány, 16-16-nál pedig Antivero ászával egyenlített a Fatum! Sőt, Jeremic ütése után már a mieink vezettek. 19-19-nél a meccs egyik legnagyobb labdamenete alatt nagyokat mentett Tóth Fruzsina, de a végén a csabaiak szereztek pontot. 20-20-nál Ivana Jeremic ászt nyitott, de Pintér válaszolt. Kocic villant, 19. pontját szerezte, majd jött a 20. is Ninától. Lászlop Alexandra ászával meccslabdához jutott a Fatum Nyíregyháza, de az elsőt hárították a csabaiak.  A másodikat viszont Nina Kocic beütötte így győzelemmel kezdte a bajnokságot a csapat! 

Swietelsky BRSE – Fatum Nyíregyháza 1-3 ( -17, 20, -28, -22 )

Békéscsaba: Stanchulova 4, Strumilo 2, Stepanenko 11, Pintér 10, Aydinogullari 3 , Bodnár 3
Csere: Molcsányi(liberó), Glemboczki 12, Kump 7
vezetőedző: Tóth Gábor

Nyíregyháza:Kocic 24, Jeremic 16, Antivero 10, Lászlop 12, Galvao 3, Földi 4
Csere: Tóth F. (liberó)
vezetőedző: Tomás Varga

Tomás Varga: - Végig játszottuk a labdameneteket, ez fontos volt. Minden szituációban gyorsan kellett játszani, ezt kértem a lányoktól, és ezt betartották. Együtt volt a csapat, és ma jól működött a nyitás. Az idény hosszú, de fontos volt a jó kezdés. Ezt a lendületet kell megtartani a folytatásban is.