Győzelem a második meccsen is - Egy lépésre a döntőtől a röplabdások
Fotó: Szarka Lajos

A női röplabda Extraliga elődöntőjének második mérkőzésén Budapesten lépett pályára a Vasas vendégeként a Fatum Nyíregyháza. Az első játszma nagy részében a nyírségiek vezettek, és 20-24-nél négy szettlabdája is volt a csapatnak. Az angyalföldiek viszont egyenlítettek, sőt esélyük volt arra is, hogy megnyerjék a játékrészt. A Fatumban is maradt viszont erő a fordításra, és végül több mint fél órás játék után 31-29-re hozták az első felvonást. 
A második szett  5-1-es hazai vezetéssel indult, de egy 4-0-s rohammal egyenlített a Nyíregyháza, sőt a játszma felénél már négy ponttal a mieink álltak jobban. Az ütők mellett a centerek is ponterősek voltak, és az előny a hajráig kitartott, így az első játszmalabdát értékesítve nyerte a második szettet is a Fatum. 


A harmadik játszma eleje a Vasasé volt, de 13-11-nél két pontra zárkóztak a mieink. Használt a hazai vezetőedző  időkérése, mert ismét megléptek a fővárosiak, ám a Fatum Radosová pontjaival újból közelebb került, 16-16-nál pedig egyenlített. A hajrá ezúttal is izgalmasan alakult, 24-22-nél a házigazdának volt szettlabdája, de Klaric egy ásszal és egy ütéssel egyenlített.  Végül mégis a Vasas örülhetett, így a párharc során először nyertek játszmát. 
A negyedik szett eleje a Nyíregyházának sikerült jobban, 7-1-re is vezetett Németh Szabolcs együttese. Ekkor viszont több ütést is elrontottak a mieink, így két pontra feljött a Vasas, sőt 17-16-nál már ők álltak jobban. A végjáték a szokásos izgalmat hozta, 20-20-al kezdték a csapatok. 21-22-nél a meccs egyik legszebb labdamenete végén Pintér blokkolt nagyot, de 23-23-nál egyenlítettek a budapestiek. Vasileva ütése után jöhetett a meccslabda, melyet Radosová értékesített, így 3-1-re győzött a Fatum Nyíregyháza, és 2-0-ra vezet a párharc során.

Vasas Óbuda – Fatum Nyíregyháza  1-3 (-29, -18, 24, -23)

Nyíregyháza: Najdic 1, Radosová 20, Vasileva 3, Ortiz 13, Pintér 12, Lacombe12

Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Klaric 14, Fuchs, Inneh-Varga 2, G. Francesco

vezetőedző: Németh Szabolcs