Gyorshajtásért közérdekű munkával büntették a pilótát, Nyíregyházán teljesítette!
Gyorshajtásért közérdekű munkával büntették a pilótát, Nyíregyházán teljesítette!

A világ egyik legjobb rally pilótája segítette kedd reggel a gyalogosokat Nyíregyházán. A rally európa bajnokságban jelenleg első helyen tanyázó Chris Ingramet egy gyorshajtás miatt közérdekű munkára ítéltek, ezt teljesítette a szabolcsi megyeszékhelyen. A pilóta nagyon élvezte az egyébként egyáltalán nem veszélytelen munkát.    

A világ egyik legjobb rally versenyzője, Chris Ingram segítette kora reggel a gyerekek és szülők áthaladását a zebrán, a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola előtt. A fiatalember Bordás Béla, városgondnok munkájában segédkezett és láthatóan egy kicsit meg volt illetődve. Nem csoda, mivel egy gyorshajtás miatt ítélték közérdekű munkára, amit éppen Nyíregyházán kell teljesítenie.  

Segítünk az embereknek átkelni az úton most itt a reggeli csúcsban. Résztvevője vagyok a pénteken kezdődő európa bajnoki rallyfutamnak, ami az utolsó fordulója a bajnokságnak ezért vagyok már itt Nyíregyházán. És a ezért végzem itt a város érdekében a közérdekű munkát

– mondta el Chris Ingram.

Chris nem a közutakon lépte túl a megengedett sebességet. Az egyik versenyen hajtott gyorsabban, mint a megengedett, ezt pedig így díjazták a versenybírák.

 Egy ilyen rally verseny az nem a célvonalnál ér véget, hanem a céldobogóig egy zárt parkolóban kell haladniuk és volt egy műszaki problémája, az utolsó gyorsasági szakasz és a parkoló között. Ez egy fél óráig tartott míg megjavították és ezután sietett, hogy ne késsen el a zárt parkolós beállásról és a gyorshajtásáért a felügyelő testület közérdekű munkára büntette

– tette hozzá Lovai Miklós, a Rally Hungary versenyigazgatója. 

Chris számára öröm volt a közérdekű munka, már csak azért is, mert nem vontak le tőle pontot, nem büntették idővel és még a pénzt sem kellett befizetnie. Így az idei Európa Bajnokságon elfoglalt, jelenlegi első helyét is megőrizhette. Az angol versenyző egyébként a legesélyesebb arra, hogy az idei Európa Bajnok legyen.

 

Kapcsolódó galéria

Az ERC éllovas rally pilóta a reggeli csúcsban is a toppon