Gyermeknapi programok a hétvégére! Megannyi élmény várhat a kicsikre Nyíregyházán is!

Ezen a hétvégén kettős ünnep vár ránk: egyrészt Pünkösd lesz, másrészt pedig gyereknap. Programokból pedig most sem lesz hiány. Aki szeretne kikapcsolódni, az válogathat a nyíregyházi élmények közül is. Összegyűjtöttünk néhányat.

 

Sóstói Múzeumfalu:

A Sóstói Múzeumfalu erre a hétvégére három napos (május 30-31. és június 1.) rendkívüli nyitvatartással és termelői vásárral készül. A skanzen portáit megtöltik élettel, a műhelysorba visszaköltöznek a mesterek, a kemencénkben folyamatosan sütik majd a régi ízeket felidéző kelt tésztákat.

  • Lesz lehetőség szövésre, agyagozásra, gyertyamártásra, nemezelésre, népi játékok kipróbálására.
  • A Mesekuckóban élőszavas mesét hallgathatnak meg az érdeklődők.
  • A jármi kisnemesi házban megtekinthetik a "Csak azt lehet megírni, ami fáj" - Móricz Zsigmond parasztábrázolása című kiállítást, kurátori tárlatvezetéssel.
  • A NYÍRVV Nonprofit Kft. szervezésében mindhárom napon termelői vásárt is tartanak, így népművészeti termékek mellett sokféle finomságot is hazavihetnek a látogatók.

Pünkösd vasárnapján, gyermeknapon (május 31-én) minden 14 év alatti gyermek INGYEN, kísérőik a kedvezményes jeggyel látogathatják a Sóstói Múzeumfalut.

Tófürdő:

Május 30-án, szombaton 09.00-kor kinyit a Tófürdő. A jegyárak nem változnak, viszont új szabályok lépnek érvénybe a járványhelyzet miatt. Korlátozzák a létszámot a fürdő területén, illetve a medencékben is. A Tófürdőn az említett létszámkorlát mellett mind a termálmedence, mind a gyermekmedence használható lesz, valamint a tó fürdésre kijelölt teljes területe, a csúszdák is működnek.

Nyíregyházi Állatpark:

Megannyi élmény vár majd az érdeklődőkre a Nyíregyházi Állatparkban is, ahol az új bemutatók egyike az Indián Tábor lesz. A gördülékeny bejutás érdekében kérik a látogatókat, hogy az online jegyeik QR kódja legyen majd előkészítve. Ha húzható kiskocsit vagy 3 év alatti jegyet szeretnének venni, külön pult áll majd a rendelkezésre. Bár a zsúfoltságot elkerülve egyelőre az állatbemutatók szünetelnek, a fakultatív tevegelés vagy a kocsikázoo programot már kipróbálhatják.