Gyermekétkeztetés a rendkívüli szünet ideje alatt
Fotó: Illusztráció

A koronavírus járvány harmadik hullámának terjedése miatt a Kormány újabb veszélyhelyzeti intézkedésekről döntött, amelyek a köznevelési intézményeket, óvodákat és iskolákat is érintik.

Rendkívüli szünet

A köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 17/2021. (III.5.) EMMI határozat alapján az óvodákban 2021.március 8-tól rendkívüli szünet lép életbe. A rendkívüli szünet utáni első munkanap 2021. április 7. lesz.

Az iskolákban — beleértve a gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmény keretei között működő iskolákat is — 2021. március 8-ától 2021. március 31 -éig a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Tavaszi szünet a tanév rendje szerint, 2021. április 1-6. között lesz.

Ügyeleti ellátás

A miniszteri határozat alapján gyermekfelügyelet az intézményekben nem kell biztosítani.

Gyermekétkeztetés - intézményi és szünidei gyermekétkeztetés

A gyermekek, tanulók étkeztetését a települési önkormányzat, illetve a köznevelési és szakképző intézmények nem állami fenntartói biztosítják igény esetén. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a gyermekek érdekeit, szükségleteit figyelembe véve az arra jogosultak részére a különleges jogrend időszaka alatt is megszervezi a gyermekétkeztetést. 2021. március 9-től 2021. március 31-ig az intézményi gyermekétkeztetés mindenki számára biztosított.

Április 1-től 6-ig pedig a tavaszi szünet idején a szünidei étkeztetés keretében a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek az eddigi gyakorlatnak megfelelően vehetik igénybe.

Az intézményi gyermekétkeztetés iránti igényt az állami fenntartású iskolák tanulói esetében a Közintézményeket Működtető Központ, az önkormányzati fenntartású óvodák esetén az adott óvoda telefonos elérhetőségén kell jelezni. A Közintézményeket Működtető Központ felé az alábbi e-mail címen, vagy telefonon szíveskedjenek igényüket jelezni: e-mail cím: etkezes@kozim.hu telefon: 42/512-835, 42/512-820

A Közintézményeket Működtető Központ felhívása a kozim.hu honlapon érhető el.

Az óvodák elérhetőségei a http://varoshaza.nyiregyhaza.hu/varoshaza/altalanos-koezzeteteli-lista/7164 linken megtalálhatók.