Grand Prix résztvevők a megyében  - az év egyik legjobb versenye következik

Smektala, Laguta, Milik, Pedersen. Nem, ez nem valamelyik salakmotoros Grand Prix verseny rajtfelállása, hanem csak négy résztvevő a szombati nagyhalászi EB Challenge versenyről. Ők is itt lesznek az elmúlt évek egyik legrangosabb magyarországi versenyén, ahol a tét az EB döntőbe kerülés.

Bartosz Smektala nem csak junior világbajnok, de pár napja a GP futamon is ötödik lett. A magyar színeket Kovács Roland képviseli, aki hazai környezetben szeretne jó eredményt elérni. A verseny szervezői telt házat várnak, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szurkolók megfelelő környezetben nézhessék a versenyeket. Több lelátót is befedtek, a pálya pedig a legszigorúbb nemzetközi előírásoknak is megfelel. A hírek szerint Lengyelországból is szép számban érkeznek majd drukkerek. A pálya egyik legnagyobb előnye, hogy széles kanyarokkal rendelkezik, így sok előzés várható. 

- Itt bármelyik rajthelyről lehet futamot nyerni, mert a pálya olyan széles  - 15 méteres – kanyarokkal rendelkezik, hogy kívül-belül lehet előzni. Ezek a sztárok már feltérképezték a Speedway Ringet, néhányan már indultak is nálunk, így látványos és izgalmas versenyekre számítunk - mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa. 

A motorosok a legmodernebb technikával érkeznek, és a 16 versenyző húsz futamot teljesít.

Az első kettő a fináléba jut, a harmadik, negyedik, ötödik és hatodik egy újabb futam során dönti el, kik csatlakoznak hozzájuk, majd az így kialakult négyes dönti el a dobogós helyek sorsát. Az EB döntőre az első öt jut tovább, és már biztosan ott lesz az Európa-bajnokságon a tavalyi kontinenstorna első öt helyezettje. Szombaton tehát nagy a tét, és ennek megfelelően izgalmas futamok várhatók. A verseny 15 órakor kezdődik.