Gőzerővel folynak az útfelújítási munkálatok Nyíregyházán

Gőzerővel folynak az útfelújítási munkálatok Nyíregyházán
Gőzerővel folynak az útfelújítási munkálatok Nyíregyházán

Blaha Lujza sétány felújítási munkálatainál jelenleg a közműaknák szintbeemelése és a kerékpárút Kemecsei út felé eső részének szélesítése folyik. A forgalom 30 km/h sebességkorlátozás mellett haladhat, az útszakaszon várakozni és megállni tilos. Július 11-12-én (csütörtök-péntek) aszfaltozási munkákat végeznek a Sóstói út irányából. Az útszakaszra csütörtök reggel 9 órától várhatóan péntek délután 13 óráig gépjárművel behajtani nem lehet, csak gyalogosan lehet közlekedni. Az arra közlekedőket mindkét napon a Sóstói út és a Blaha Lujza sétány kereszteződésénél a kivitelező által biztosított személy tájékoztatja és tereli el. Amennyiben az aszfalt hűlése azt lehetővé teszi, a kivitelező biztosíthatja a játszótérnél lévő parkolóig történő behajtást.

Az új kerékpárút építési munkálatainál a Debreceni úton a Kígyó utcától a Debreceni úti felüljáróig folyamatos a munkavégzés, útszűkületre és 30 km/h sebességkorlátozásra kell számítani, fokozott óvatossággal közlekedjünk a környéken. Gyalogos forgalom az út páros oldalán lehetséges, az ingatlanokra való behajtás folyamatosan biztosított. A Kállói úton a Szent István utca-Csárda utca közötti szakaszon (teljes hosszban) dolgoznak, a teljes szakaszon 30 km/h sebességkorlátozás van érvényben és útszűkületre lehet számítani. Folyamatban van a kerékpárút aszfaltozása, a gyalog-kerékpáros átkelők (szigetek) építése, ezekből összesen 8 db épül (Ady E., Lujza, Tünde, Kökény, Szíjgyártó, Pitypang, Kamilla és Csárda utcáknál), ezért új forgalmi rendre kell számítani, ne megszokásból közlekedjenek az arra járók. Várhatóan a következő héten már az aszfaltmarási munkálatokra kerül sor, ami jelzőőrös forgalomirányítás mellett zajlik majd.

Új aszfaltos út épül a Nád utcában, ezen a héten a szegélyekkel dolgoznak, amely nem igényel forgalomkorlátozást.

 

Új aszfaltos út épül a Simonyi óbester utcában is, ahol jelenleg a csapadék-csatorna és az útszegély építésén dolgoznak, félpályás korlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

 

Borbányán a Kőműves utcában útalapot készítenek, a Kalapos utcában ezen a héten befejezik a szegély rakását, a Rezeda utcábanszintén útszegélyt építenek. A jelenlegi munkafázis egyik utcában sem igényel forgalomkorlátozást.

Oroson a Naspolya közben jelenleg a szikkasztó kutakat építik, a Borostyán utcában útalapot, a Babér utcában csapadék csatornát építenek a következő napokban, félpályás korlátozás mellett.

Sóstóhegyen a Jázmin köz  útépítési munkálatainál  jelenleg csapadék csatorna építés folyik. Az Aranykalász soron az útalap készítése van folyamatban. A kivitelező tájékoztatása szerint a munkálatok mindkét sóstóhegyi helyszínen félpályás útlezárás mellett zajlanak.

A munkálatok idején valamennyi helyszínen kérjük a közlekedők, a gyalogosok és a gépjárművezetők türelmét és megértését, s hogy az érintett szakaszokon fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata