Gőzerővel dolgoznak a kivitelezők – Az utak jelentős része készen áll az iskolakezdésre!

Nyíregyháza számos pontján gőzerővel dolgoznak a kivitelezők, hogy az út- és járdaépítési munkálatok jelentős része befejeződjön az iskolakezdésre. Szinte valamennyi helyszínen kisebb-nagyobb forgalomkorlátozás lassítja a haladást, az önkormányzat és a kivitelezők a lakosság megértését kérik.


Elkészült a Templom utca - Mogyoró utca - Fácán utca közötti szakaszának aszfaltburkolata, ezen a szakaszon a padkaépítés és tereprendezés is befejeződött.

A Család utcában is befejeződött az aszfaltozás, jelenleg még dolgoznak az aknafedlapok szintbe helyezésén, a kapubejárók és padka rendezésén.

A Körte utca aszfaltozása is befejeződött, itt is hátra van még a padka és a tereprendezés.

A Kosbor utca is új aszfaltréteget kapott, az útcsatlakozások aszfaltozása van még hátra. Itt továbbra is útszűkület és 30-as korlátozás van érvényben.

A belvárosban a Deák Ferenc utcában 80%-ban elkészült a járda új aszfaltburkolata. A még hátralévő szakasz aszfaltozása a következő héten várható.

A László utca - Inczédy sor között lévő járdaszakasz felújításánál elkészült a járdaburkolat alapja. Hamarosan sor kerülhet az aszfaltburkolat építésére.

A Bocskai utca - Hunyadi utca és Inczédy sor közötti szakaszán épül a járda és az út szegélyezése, ami várhatóan a hét végére elkészül.

Zajlik a Nyár utca felújítása, várhatóan ezen a héten befejezik az aknák szintbehelyezését, és ez az útszakasz is új aszfaltburkolatot kaphat.

A Kertvárosban a Bottyán utcán a Huszár-telep irányából a Derkovits utca irányába bal oldalon útszélesítés zajlik, ezen a héten még földmunkákkal. A Derkovits utca - Szirom utca közötti szakaszon parkolót és járdát építenek.
Borbányán a Lujza utcán továbbra is csak egy irányban lehet közlekedni, a behajtás a Kállói út felől, a Tünde utca irányába megengedett. Jelenleg a haladási irány szerinti baloldalon járdaépítés zajlik, mindkét oldalon útszegély bontás és átépítés.

Örökösföldön folyamatban vannak a Törzs utca - 4-es főút kereszteződésben a jobbra kanyarodó sáv bővítési munkálatai. Jelenleg a közmű kiváltás zajlik.

Kérik a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, és ne megszokásból közlekedjenek.


Szoboszlai Tibor