Gólgazdag meccsen nyert a Szpari
A REAC-ot fogadta a Nyíregyháza Spartacus a labdarúgó NB III-ban.

A Magyar Kupa döntője miatt ezúttal vasárnap rendezték az NB III összes találkozóját. A Szpari hazai pályán játszott.

Nyíregyháza Spartacus–REAC 3–1 (3–1)

Városi Stadion, 1000 néző.

Jv.: Kátai Gábor (Punyi, Ambrus)

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol, Rakovic, Szalai, Farkas - Abdouraman, Zofcák (Ramos 46. p), Kostic (Kapacina 88. p), Rezes - Harsányi, Pölöskey (Pálinkás 82. p)

Vezetőedző: Mátyus János

REAC: Kőhalmi - Borsos, Kollár, Nagy, Pfister (Illés 83. p), Kasza, Lászka, Imecz (Pásztor 46. p), Lucz, Balázs, Csiszár

Vezetőedző: Dinka Balázs

Szpari büntetővel indult a meccs. A 2. percben Igor Zofcák tört be a 16-oson belülre, ahol Nagy buktatta, 11-es. A büntetőt Pölöskey lőtte, Kőhalmi lábbal hárított, de a kipattanót Pölöskey Péter berúgta, 1–0. A középkezdés után azonnal válaszolt a REAC, egy összjáték végén Csiszár lőtte ki a felső sarkot 10 méterről, 1–1. A gyors gólváltás után bátran támadott mindkét csapat, egy-egy fejes kerülte el a kapukat. A 15. percben ismét előnyhöz jutott a Nyíregyháza! Igor Zofcák szöglete után Pölöskey Péter közelről lőtt a kapuba, 2–1. Majd újabb gólt lőtt a Szpari, de Harsányi találatát les miatt nem adta meg a játékvezető. A folytatásban stabilizálták védelmüket az együttesek, így nem alakult ki helyzet. A 32. percben előbb Kostic lövését fogta Kőhalmi, majd megszületett a harmadik Pölöskey gól! Farkas Márk csavarta be balról a labdát, Pölöskey Péter pedig a kapuba fejelt, 3–1. A másik oldalon Csiszár próbálkozott egy fejessel, de mellé ment a csúsztatás, hazai részről pedig több ígéretes akció is les miatt nem fejeződhetett be góllal. Az első félidőben több találat nem esett, a szünetben magabiztosan vezetett a Spartacus. Fordulás után Harsányi tört be a 16-oson belülre, nagyot esett, elmaradt a 11-es, majd egy bedobás után Rezes lőtt fölé. A félidő eleje nem hozott helyzetet, a REAC folyamatosan tördelte a játékot. A 67. percben Kostic szép cselekkel indult, majd 20 méterről lőtt, Kőhalmi védett, majd pár perccel később ismét Kostic próbálkozott, ezt is fogta a kapus. A 76. percben Farkas Márk végezhetett el szabadrúgást a 16-os vonaláról, labdája a felső lécről pattant ki. A hajrában ismét Farkas próbálkozott távolról, ez a lövés mellé ment. Az eredmény nem változott, a Szpari 3–1-re győzött.

Mátyus János vezetőedző: – Az első félidőben a támadójátékunk rendben volt, védelemben viszont nagy hibákat követtünk el. A második félidőre sikerült átszervezni a csapatot, és magabiztosan győztünk.

Dankó László