Garantált volt a nyíregyházi siker

 A történelmi meccsre sokan voltak kíváncsiak az NYVSC pályán. A női NB-II-ben két nyíregyházi együttes csapott össze. A Szpari kezdte jobban a találkozót, és Urai Bianka egy szöglet után mesterien csavarta a kapuba a labdát. A folytatásban is támadásban maradt a Spartacus, és Nagy-Peti Kitti egy távoli bombával a kapufát találta el. A Nyírség NSC főleg kontráiban bízott, és az egyik végén egy beadáshoz szerencsétlenül ért hozzá egy védő, öngól, 1-1. A folytatásban is sok volt a helyzet, és főleg szélen támadott veszélyesen a Szpari. Egy akciónál Balla Anikó húzott el a jobb oldalon, beadása után pedig Kertész Réka a kapuba fejelt, 2-1. A szünet előtt azonban ismét egyenlített a Nyírség, Bodor beadása után az egyik Spartacus játékos kezéről pattant a kapuba a labda 2-2.

 

Fordulás után sem csökkent az iram, és Tóth Cintia veszélyeztetett többször is, majd Kertész Réka egy hatalmas góllal ismét előnyhöz juttatta a Szparit, 23 méterről talált a kapuba, 3-2. A végére aztán Tóth Cintia is betalált - megérdemelten - beállítva ezzel a 4-2-es végeredményt.

 

Nyíregyháza Spartacus - Nyírség NSC 4-2 ( 2-2)

NYVSC pálya, 400 néző

Jv: Dávid Attila (Bodnár, Tóth)

Nyíregyháza Spartacus: Kovács - Hudák(Nagy 72.p), - Bornemisza, Czégény(Fekete 46.p), Nagy - Tóth, Urai, Nagy-Peti, - Balla, Balogh(Pócsik 62.p) , Kertész

vezetőedző: Makay Robin

Nyírség NSC: Lengyel - Tóth(Csépke 51.p), Király, Monyók, Szűcs, Kovács, Fekete, Bodor, Kertész, Nagy(Pozsgai 77.p), Rózsa (Ladács 75.p)

vezetőedző: Kósa János

Dankó L