Futóverseny az erdőben
Ma rendezték a Mezei futó Diákolimpia városi döntőjét Nyíregyházán. Hat korosztályban álltak rajthoz a város iskolásai, akik közül a legjobbak a megyei fináléba jutottak.

Vannak, akik hetek óta készülnek a mezei futó döntőre. A Kodály Zoltán iskola futói például hetente több alkalommal tréningeztek az erdőben, és az elmúlt években ennek meg is lett az eredménye. Volt, aki az országos döntőt is megnyerte.

– Most nehezíti a dolgot, hogy változtattak a lebonyolításon. Ősszel van a városi és a megyei döntő, az országos viszont csak tavasszal, azaz többször kell felkészíteni a gyerekeket a versenyekre – mondta Kisgáti Istvánné, a Kodály Zoltán iskola testnevelője.

További képekért kattintson a fotóra!

A Városi Diáksport Egyesület által szervezett városi döntőn a megyeszékhely általános és középiskolásai vettek részt. A verseny helyszíne a Sóstói-erdő volt, a legjobbak pedig a jövő heti megyei döntőbe jutottak tovább.

– Teljesen más a gyerekeknek az erdőben, homokos talajon futni, mint amikor rekortánon rendezünk versenyt. Szemmel láthatóan élvezik a viadalt, amit az is jelez, hogy sok nevezés érkezett – mondta Bakosi Béla, a Városi Diáksport Egyesület elnökségi tagja. 

A diákolimpiát hat korcsoportban rendezték, külön a lányoknak és a fiúknak. A legkisebbeknek 800, a legnagyobbaknak 3400 métert kellett teljesíteniük. A nyíregyházi diákok rendszeresen jól szerepelnek az országos döntőn is, melyet a jövő év tavaszán rendeznek.

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)