Futóbicikli, labdák és trambulinok! Sportszercsomagokat kapnak a városi óvodák
Fotó: Szarka Lajos

2015-ben a város vezetése kezdeményezte, hogy a sportcélú feladatokra szánt, ám év végére megmaradt összeget fordítsák az óvodák sporteszköz vásárlásra.

A kezdeti 1,4 millió forintos támogatást az önkormányzat folyamatosan emelte. Az összeg 2016-ban például már meghaladta a 2,5 millió forintot, 2017-ben a 3,5 millió forintot, tavaly már összesen 4 millió forint értékben vásárolhattak az óvodák olyan kül- és beltéri sportfelszereléseket, mozgásfejlesztő eszközöket, melyek nagyban segítik az óvónők munkáját és sok örömöt okoznak a gyermekeknek a csoportszobákban vagy az óvodák udvarán.

Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta:

Ebben az évben megint nőtt az összeg, 2015-ben még 1,4 millió jutott az óvodáknak, ebben az évben pedig már 4,9 millió jut!

Az Eszterlánc Északi Óvoda Csillagszem Tagintézményébe mintegy 100 gyermek jár – ők használják majd a sportszercsomag eszközeit, játékait. Jászai Menyhért alpolgármester hozzátette:

Egyre több gyerek jár a nyírszőlősi óvodába; komoly pedagógiai munka folyik itt. Ehhez az önkormányzat minden segítséget megad, elsők között építettük meg itt az ovi-foci pályát, nem messze van a közösségi park, ahol egyre bővítjük a mozgáslehetőségeket és nyilván a beltéri játékok és a sporteszközök is nagyon fontosak, hiszen fejleszti a gyerekeket!

Az Eszterlánc Északi Óvoda Csillagszem Tagintézményének óvodásai karácsonyi műsorral, énekekkel, versekkel köszönték meg az ajándékokat.

A nyírszőlősi óvoda és a gyerekek már nem először kaptak sportszercsomagokat az önkormányzattól. Kovács Tiborné tagintézmény-vezető elmondta:

Az évek folyamán nagyon sok futóbiciklit, rollert, most trambulinokat, különböző méretű labdákat választottunk, vásároltunk – ezek mind segítik a gyermekek mozgásfejlődését.

Létszámtól függően mind a 35 nyíregyházi óvoda, saját igényei szerint költhette el a megítélt összeget.

Kapcsolódó galéria

Sportszercsomag a Csillagszem óvodának