Futamgyőzelem két részletben – A hetedik helyről nyert Kiss Norbi

Nem változott sokat az időjárás a kamion EB Hungaroringen rendezett második futamára sem, maradt a csepergő eső és a nedves aszfalt. A fordított rajtrács miatt az első versenyen második helyen végző Kiss Norbert most a 7. pozícióból vághatott neki a 11 körnek. 

A futam azonnal piros zászlóval kezdődött, a felvezető körben Janiec autójánál elektromos hiba jelentkezett, így megállt az egyik kanyarban, így nem indították el a versenyt, amíg nem vontatták el a kamiont.  A rajt után az egész pályán sárga zászló volt érvényben az első körben, majd a zöld zászló után Norbi a célegyenes végén megelőzte Hahnt, majd a pálya felső részén kihasználta, hogy Albacete és Faas csatázott, így utóbbi mellé bebújt, és  a német versenyzőt is megelőzve már a 4. helyen állt. A 2. körben Kiss Norbert futotta a leggyorsabb kört! A 4. körben egy fantasztikus manőverrel a magyar pilóta a célegyenes végi kanyarban körbeautózta Albacetet,, majd a sikánba érve Calvet mellé is bebújt, így feljött a második pozícióba.  Az 5. körben a célegyenesben Halm mellé ért a Révész TRT kamionja, és Kiss Norbert kifékezve riválisát átvette a vezetést. Minden szépen alakult, amikor piros zászlóval félbeszakították a futamot és a Parc Fermébe terelték a pilótákat. 
Mindennek az volt az oka, hogy elkezdődhessen a túraautó VK időmérő edzése, majd a döntés értelmében a kvalifikáció után folytatódhatott a kamionverseny abban a sorrendben, ahogy az utolsó teljesített körben álltak, azaz Norbi a 2. helyről startolhatott – hosszú várakozás után.

 A hét körös mini futam is sárga zászlós körrel indult, majd amikor elengedték a mezőnyt, Norbi azonnal az élre állt, az első kanyarban megelőzte Halmot. Folyamatosan növelte különbségét a Révész Truck Racing Team magyar versenyzője, és egymás után a leggyorsabb körüket futotta. Végül Kiss Norbert megnyerte a két részletben tartott futamot, és a dobogó legmagasabb fokára állhatott.