Fucsovics Marci német bajnok!
A nyíregyházi teniszező csapatával győzött a Bundesligában.

 A portorozi versenyt követően vasárnap a német Bundesliga csapatbajnokságon volt jelenése Fucsovics Mártonnak, aki a bajnokesélyes Badwerk Gladbacher HTC színeiben lépett pályára. Elsőpályás játékosként, holott olyan csapattársai voltak, mint a kazah Alekszandr Nedovjeszov (222. a világranglistán), a spanyol Daniel Gimeno-Traver (126.), a spanyol Adrian Menéndez-Maceiras (211.), továbbá a német Daniel Altmaier (497.) és Tim Sandkaulen (1394.).
A TK Kurhaus Lambertz Aachen elleni mérkőzésnek a gladbachiak számára a bajnloki cím megszerzése volt a tétje, és Marci a német Florian Mayer ellen lépett pályára, aki megnyerte a portorozi viadalt, a finálében 6:1, 6:2-re felülmúlva a magyar versenyző negyeddöntőbeli legyőzőjét az orosz Danyil Medvegyevet (157.).
Nos, kettejük mérkőzése hasonlóan simán alakult Düsseldorfban is, A salakpályás összecsapáson Marci 6:3, 6:1-re győzte le a tornagyőzelmével a világranglista 73. helyére előreugró németet, csapata pedig 5–1-re nyert, és Bundesliga-bajnok lett.
Fucsovics Márton hétfőtől az ATP-rangsor 159. helyén jegyzik, vagyis három pozíciót javított.