Fucsovics – Ezért hetedik a világranglistán Goffin

Mint arról korábban beszámoltunk, az Australian Openen nyolcaddöntős magyar teniszező 7:5, 6:4, 3:6, 6:2-re kikapott a világranglistán hetedik belgától, ezzel eldőlt, hogy a házigazdák továbbjutottak a negyeddöntőbe, míg a magyar válogatottra osztályozó vár szeptemberben a világcsoportban maradásért.

David Goffin és Fucsovics Márton a Davis-kupa világcsoportjának belga-magyar nyolcaddöntőjében 2018. február 4-én (MTI/EPA/Julien Warnand)

Mindent kiadtam magamból. Az első két szett elég szerencsétlenül ment el egy-egy brékkel, talán ha abból az egyiket megnyerem, akkor több esélyem lett volna, akkor máshogy alakulhatott volna a mérkőzés.

– nyilatkozta Fucsovics a meccs után az M4 Sportnak.

Többször is volt esélyem visszajönni a mérkőzésbe, de Goffin azért hetedik a világranglistán, mert ilyen helyzetekben elő tudja húzni a jó szerváját és a tökéletes játékát.

Az ATP-rangsorban 63. magyar játékos a megnyert harmadik játszmával kapcsolatban úgy fogalmazott, sikerült átlendülnie a fizikai holtponton.

Szerintem átment rajtam a fáradtság és úgy éreztem, hogy pontról pontra egyre jobban jöttem bele a játékba, egyre labdabiztosabb lettem.

A három nap során közel tíz órát a pályán töltő Fucsovics összességében úgy érzi, a magyar csapat tisztességgel helytállt a tavaly döntős belgák ellen.

Egy élmény volt itt lenni, szeretném, ha nem esnénk ki ebből a csoportból.

– tette hozzá.

 

Forrás: m4sport.hu