Frizbi bajnokok - az Apáczai két csapata is első lett a Diákolimpiai döntőben

2019. május 25. aranybetűs nap lett az Apáczai frizbiseinek életében! A Gödöllőn megrendezett országos diákolimpiai döntőben két első helyet és egy 8. helyezést szereztek a nyíregyháziak. Az Apáczais frizbisek mindent kihoztak magukból, fegyelmezetten, lelkesen, odaadással játszottak egész nap. A "kicsik" szenzációs győzelemmel kezdték a napot a Budapest XVIII. Kerületi Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola csapata ellen, majd a jobb technikai és taktikai tudással rendelkező csapatok ellen is hősiesen küzdöttek. A 7. helyért zajló mérkőzésen is meg volt az esély a győzelemre, de a nap fáradtsága a végére megmutatkozott a játékosokon, így a 8. helyet szerezték meg.

A IV. korcsoportos lány csapat csak 6 játékossal tudott elutazni a döntőre. Két nyolcadikos lány mellé három hatodikos és egy negyedikes lány társult. Az első mérkőzésen gyorsan előnyt szereztek, de a végén kiélezett csatában kellett bebiztosítani a győzelmet a Budapesti Fodros Iskola csapata ellen. A csoportmérkőzéseken egy vereség (2:5) csúszott be a magasabb és jól futó játékosokból álló Szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola ellen. A döntőben is ez a két iskola játszhatott. Lányaink fantasztikus akarattal, szívvel, tudással, kitartással a 2:2-es állást 4:2-re a maguk javára tudták fordítani a mérkőzés végén! Ők szerezték meg az Apáczai első ultimate frizbi diákolimpiai címét!

És következett a III. korcsoportos csapat! A csoportmérkőzések alatt hozták a várt 3 győzelmet. A mezőny eredményeit összesítve, azonos pontszámmal és gólkülönbséggel, csak kevesebb szerzett ponttal a 2. helyről várták a folytatást. Az 1-4-be jutáshoz kemény csatát vívtak, de itt sem volt kérdés a továbblépés. A döntőbe jutásért a budapesti ellenfél két nagyon erős játékosa megnehezítette a nyíregyháziak dolgát, de az Apáczai sokkal egységesebb, képzettebb volt. Következhetett a döntő a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola csapatával. Profi játékkal, szívvel, lélekkel magabiztos 8:2 arányú győzelem lett a vége. Meglett a második aranyérem!

A Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és AMI ultimate frizbi csapatai közül immár kettő is viselheti a "Magyarország Ultimate frizbi Diákolimpia® bajnoka" címet!