Friss információk Nyíregyháza útjairól – Buszmegálló áthelyezés, készülő aszfaltburkolatok

A Korányi Frigyes utcai járdafelújításnál holnap (szerdán) a teljes szakasz aszfaltburkolatot kap a Garibaldi utcától egészen a Kalevala sétányig.


Elkészült a Tó utca felújítása, már csak néhány utómunkálat, terep-, és padkarendezés van hátra. További jó hír, hogy immár megújulva várja az arra közlekedőket a Butykai u. és Benkő u. között lévő járdaszakasz és befejeződött a Pazonyi téri járda felújítása is.

A Nyírségvíz Zrt. befejezte Oroson a Naspolya köz, Felhő köz, Mezsgye utca területén a szennyvíz vezeték hosszabbítást, vezeték építést és átemelő akna telepítést.

Friss információ, hogy holnap (szerda) reggel a Sóstóhegyi úti kerékpárút építése kapcsán a Sóstóhegyi út és a Mogyoró utca kereszteződésében található buszmegállót áthelyezik a Szellő utca 7. szám elé.

Városunkban jelenleg is több helyszínen zajlanak útépítések, út-, és járdafelújítások, rekonstrukciós munkálatok, szinte mindenhol kisebb-nagyobb forgalomkorlátozás mellett:

Belváros

A Nyírségvíz Zrt. a Mező utcában ivóvízvezeték cserét végzett. A munkálatok befejeződtek, már a helyreállítás zajlik. A Vasgyár utca felől a Rákóczi út felé továbbra is félpályás pontszerű lezárások fordulnak elő.

Zajlik a László utca - Inczédy sor között lévő járdaszakasz felújítása is. Jelenleg a meglévő pálya és a szegély bontása van folyamatban, de párhuzamosan már építik az új szegélyt és pályaszerkezetet.

A Deák Ferenc utcai járda felújításánál folyamatban van a járda pályaszerkezetének, valamint a szegélyezésének az építése.

Örökösföld

Zajlik a Család utcai járdafelújítás (Szalag u. - Pazonyi u. között), a jelenlegi munkafázisban járdaburkolat alapot és kerti szegélyt építenek. A Család utcai járdaburkolat teljes hosszban előreláthatólag július 20-ra készül el, ezt követően kezdődhet meg az út felújítása.

Jósaváros

A Kosbor utca felújítása során jelenleg a meglévő szegély bontása van folyamatban és az új szegély építése. Itt útszűkületre kell számítani, kérjük a gépjárművezetőket, hogy óvatosan közlekedjenek ezen az útszakaszon.

A Korányi Frigyes utcai járdafelújításnál holnap (szerdán) a teljes szakasz aszfalt burkolatot kap a Garibaldi utcától egészen a Kalevala sétányig. Ezt követően megkezdődhet a tereprendezés és a kapubeállók helyreállítása.

Sóstóhegy

A Mogyoró utcában a csapadékvíz elvezetés építés elkészült, a héten várhatóan befejeződik a pályaszerkezet csere és a jövő hét folyamán az új aszfaltburkolatot is megkapja a teljes hossz.

A Templom utcában továbbra is a gyepráccsal burkolt árok készítése és a kapubejárók átépítése folyik.

A Sóstóhegyi úti kerékpárút (Korányi F. utca – Mogyoró utca között) építésénél jelenleg a nyomvonalba eső közművek kiváltása zajlik, de a közművekkel nem érintett területen már folyamatban van a pályaszerkezet építése. Holnap (szerda) reggel a Sóstóhegyi út és a Mogyoró utca kereszteződésében található buszmegállót áthelyezik a Szellő utca 7. szám elé.

Sóstógyógyfürdő

A Vénusz utcában a csapadékvíz elvezetés építése, csapadékvíz tisztítóaknák elhelyezése, csőfektetés van folyamatban és szakaszosan elkezdődött az útalap építése.

A Mária, Magdolna, Krisztina és Anna utcákban térkővel burkolt út épül. Ezen utcák környezetében forgalom és sebesség csillapított övezet kialakítása valósul meg. Jelenleg a csapadékvíz befogadó záportározók kialakítása zajlik, de már készül a térkő burkolatú felület alapja, a szegélyezéssel.

Borbánya

A szennyvízcsatorna hálózat fejlesztése kapcsán a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. továbbra is szakaszos építéssel végez munkálatokat. A Nárcisz utcát ezért naponta 7.30-tól 17 óráig mindkét oldalról zsákutcává nyilvánítják, az utca az éppen aktuális építési szakaszoknál nem átjárható. Az aktuális lakóépület előtt zajló munkálatok estére befejeződnek, az ott lakók gépjárművekkel délután öt óra után tudnak behajtani.

Oros

Jó ütemben halad a Meggyes utca (41. sz. főút – Varázs utca között) útburkolatának felújítása, jelenleg a pályaszerkezet csere és a szegélyépítés van folyamatban, az utca felújítása várhatóan még ebben a hónapban elkészül.

Kertváros

A Bottyán, Bokréta utcákban ivóvíz csomóponti rekonstrukciót végez a Nyírségvíz Zrt. A Bottyán u. mindkét oldala fel van bontva. A munkálatok a közlekedést nem zavarják és várhatóan jövő hét végére befejeződnek.

 

Kérjük a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, s hogy ne megszokásból közlekedjenek.

Az út-, és járdaépítési munkálatok aktuális állásáról a későbbiekben is folyamatos tájékoztatást adunk.

 

Fotó: Kohut Árpád