Friss bejelentés! – Elkészült a módosított Nemzeti Alaptanterv
Fotó: Illusztráció

Elkészült a módosított Nemzeti Alaptanterv (Nat) – jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón. Kásler Miklós úgy fogalmazott: a módosított alaptanterv a jelennek és a jövőnek készült és a múlt értékeire épít.

A miniszter kiemelte: a módosított Nat ötvözi a legmodernebb, legeredményesebb nemzetközi pedagógiai gyakorlatot a magyar oktatás hagyományaival és értékeivel, és erősíti a nemzeti identitást.

A módosított Nat minden magyar gyermeknek lakóhelytől, társadalmi és szociális helyzettől függetlenül biztosítani kívánja ugyanazokat a lehetőségeket.

– szögezte le a miniszter, hozzátéve: a tanterv kitér azon ismeretekre, amelyek a harmonikus családi élet kialakításához szükségesek.

Hajnal Gabriella miniszteri biztos közölte: csökken a tanulók óraszáma, és a korábbi szabályozástól eltérően évfolyamonként meghatározzák a diákok maximális heti óraszámát. Jelezte: elkészültek az új kerettantervek is, amelyeket a minisztérium és az Oktatási Hivatal honlapján napokon belül közzétesznek.

A módosított alaptanterv az 1., 5. és 9. évfolyamon felmenő rendszerben a 2020/2021-es tanévtől lép életbe.

 

Forrás: hirado.hu