Francia torna után a serdülők
Nemzetközi tornán vett részt Franciaországban a magyar serdülő kézilabda-válogatott. A csapat egyik edzője, a nyíregyházi Bartha Dénes. Az együttes az Ifjúsági Olimpiára készül.

Több rangos nemzetközi tornán vett már részt a magyar serdülő kézilabda-válogatott. A csapat legutóbb Franciaországba utazott, ahol a házigazda mellett Svájc és Izland ellen is pályára lépett. Utóbbi kettővel szemben magabiztosan nyertek a mieink, a franciáktól viszont kikaptak. A csapatnak így is nagyszerű a mérlege, mivel 12 találkozóból tíz alkalommal győzött a válogatott, ami biztató az Ifjúsági Olimpia előtt.

– Előtte még részt veszünk az Olimpiai Reménységek Versenyén Prágában, ahol szintén szeretnénk jól szerepelni. Ez a mostani torna sok dologra rávilágított, ebben a korban még nagyon hullámzó a játékosok teljesítménye, amire jellemző, hogy itt is keresztbeverés történt. Fontos, hogy stabilizáljuk a formánkat – mondta Bartha Dénes, szövetségi edző.

Bartha Dénes nemcsak a válogatott felkészítését irányítja, hanem a Zrínyi Ilona Gimnáziummal is szeretne sikeresen szerepelni a Diákolimpián. Először a megyei döntőn vesz részt a fiúcsapattal, és bízik abban, hogy sikerül kiharcolni az országos fináléba kerülést. A Zrínyi legutóbb is ott volt a döntőben, és a csapatból többen is meghatározó tagjai az NB I/B-ben szereplő junior együttesnek, mely a hétvégén is győzött, így százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát.

Dankó László