Főszerepben a fiatalok - több mint tíz saját nevelésű játékos a Szpari felnőtt csapatánál

A hétvégén kezdődik a tavaszi idény a labdarúgó NB-II-ben. A Nyíregyháza Spartacus kerete keveset változott, főszerepet kaphatnak viszont a saját nevelésű fiatalok. A Bozsik Akadémia szakemberei közül többen is a felnőtt gárdához kerültek. 

Hazatért a törökországi edzőtáborból a Nyíregyháza Spartacus, és a héten már a Városi Stadionban tréningezett a csapat. A keretében egyre több saját nevelésű labdarúgóval. Pár éve mindössze egy nyíregyházi volt a felnőtt gárdánál, most ez a szám meghaladja a tízet. Az edzőtáborba is további négy olyan fiatal utazhatott, akik a Bozsik Akadémiából kerültek az első csapathoz, és jó teljesítményt nyújtottak.  A felkészülési mérkőzéseken a Szpari védekezése rendben volt, egy kinti találkozó kivételével nem kapott gólt. A szakmai stáb szeretné, ha a játékosok felszabadultan futballoznának. 

- A fiatalok kiválasztásánál is fontos szempont volt, hogy merjenek játszani, a futball erről szól. A szakmai stáb számára pedig adott a feladat, hogy kihozza belőlük a maximumot - mondta Ambrusz Árpád sportigazgató. 

A fiatal labdarúgók mellett a szakmai stáb nagy része is a Bozsik Akadémiáról került a felnőttekhez. Nem csak játékosokat, szakembereket is képeznek az utánpótlásnál. 

- Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a szakemberek közül ismét többen a felnőtt kerethez kerültek. Vannak nagyon tehetséges fiatal edzőink, akik így átveszik a helyüket, és bizonyíthatnak. Igyekszünk nekik minden szakmai segítséget megadni - mondta Németh Károly akadémia vezető. 

A fiatalok számára február végén kezdődik a bajnokság, a korosztályos csapatok már javában tréningeznek, az U8-as gárda pedig legutóbb Debrecenben egy tornát is megnyert. A felnőtt csapat vasárnap lép pályára először bajnokin, 14 órától a Soroksárt fogadják a Városi Stadionban. Előtte csütörtökön 16.30-tól szurkolói ankétot tart a klub a Victoria Gardenben.