Fontosnak tartja a gyermekvállalás segítését a Mi Hazánk Mozgalom

– Ha nincs magyar gyermek a házban, nem lesz magyar nemzet e hazában – ezekkel a szavakkal vezette fel Kovács Zoltán Koppány a demográfiai kérdésekről szóló pénteki sajtótájékoztatóját.

A Mi Hazánk Mozgalom nyíregyházi elnöke szerint, ha a magyar lakosság nem vállal gyermekeket, akkor eltűnik a történelem színpadáról nemzetünk. Kovács Zoltán Koppány azt mondta, hála az égnek az utóbbi időben az Orbán kormány nagyon sok olyan családbarát intézkedést tett, ami javított ezen a helyzeten, nemcsak megállt a népességszám fogyása, hanem már pici emelkedés is megfigyelhető, két tizeddel növekedett a termékenységi ráta, ám ők azt szeretnék, ha tovább nőne, ezért gyermekbarát munkahelyekkel, adó- és járulékkedvezményekkel segítenék a munkaadókat és munkavállalókat. A Mi Hazánk Mozgalomban úgy látják, olyan állampolgárokra van szükség, akik hasznos tagjai a társadalomnak, tehát nem a fekete gazdaságban, hanem a munka világában találják meg a  számításukat. Ehhez fontos a szociális ellátórendszer kiigazítása, ezért javaslatuk szerint a harmadik gyermektől kizárólagosan a munkához kötve kapnának jövedelmet, és a főállású anyaság is munkához lenne kötve, ezek szinten tartanák a megélhetési berendezkedést, viszont nem termelnék újra. A statisztikák szerint ugyanis szerinte azt mutatják, hogy ez a réteg folyamatosan bővül, és nagyobb létszámban van jelen a társadalomban, és – ahogy fogalmazott – ezt meg kell állítani. Noha értékelése szerint az utóbbi hetven évben a cigányságnak igen komoly lehetősége volt az integrációra, akik a legnagyobb vesztesei a rendszerváltozásnak.

Kovács Zoltán Koppány, a Mi Hazánk Mozgalom városi elnöke elmondta:

Egy olyan szisztémát állítottak föl, ami a cigányságot egyfajta eltartásra való berendezkedésre buzdította, ösztökélte. Tulajdonképpen ebből élnek már generációk óta. Ez egy nemkívánatos dolog, mert azzal, hogy nem vesznek részt a társadalmi munkamegosztásban, csak haszonélvezői az eredményének, ennek van egy olyan korlátja, hogy összeszakadhat a magyar gazdaság a szociális szolgáltatások túlzott igénybe vétele miatt.