Folytatódik az idősotthonokban is az ütemezett oltások beadása
A Tiszavasvári Kornisné Liptay Elza idősotthonban január 28-án került sor az első oltások beadására, csütörtökön már a második körben kapták meg az ellátottak és a dolgozók a vakcinát.

Ezen a héten Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az idősotthonokban és szociális intézményekben több mint 5500 ellátott második körös, és több mint 500 első körös oltásra kerül sor.

Azon dolgozóknak és ellátottaknak is rendelkezésre áll az oltakozás lehetősége, akik valamilyen okból az első körben nem éltek, vagy nem tudtak élni (betegség, szabadság miatt) vele, amennyiben jelezték erre vonatkozó igényüket az intézményeken keresztül a kormányhivatal felé.

Közben folyamatosan érkeznek a vakcinaszállítmányok is. Ezen a héten újabb 140 ampulla AstraZeneca vakcina érkezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalhoz. Így a héten újabb 1400, 18-59 év közötti kockázati csoportba tartozó, előzetesen regisztrált személy beoltása történik meg a háziorvosi praxisokban. Valamint további, több mint 3000 fő, a legidősebb korcsoportba tartozó oltására elegendő vakcina érkezett a megyébe a Pfizer-BioNTech, a Moderna illetve a Szpuntnyik V oltóanyagokból is, így a hét végéig összesen több mint tízezer fő első, illetve második körös oltására kerül sor az oltásra kijelölt célcsoportokban.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal