Folytatódik a Tematikus Egyetem és az Erasmus+ Nemzetközi Napok programsorozata
Előadások az egyetemen!

Április 8-ától 10-éig megannyi hasznos előadás és program várja az érdeklődőket a Nyíregyházi Egyetemen. A felsőoktatási intézményben javában zajlik a Nyíregyházi Tematikus Egyetem és az Erasmus+ Nemzetközi Napok programsorozat is.

Többek között Portugáliából, Finnországból és Belgiumból is érkeztek előadók, így a jó tapasztalatok, gyakorlatok cseréje is fontos szerepet kapott. A Tematikus Egyetem idei témája a digitális innováció és az IKT eszközök használata a felsőoktatásban, így többek között a távoktatásról és a digitalizált tanulásról is volt előadás.

Meg kell találni a középutat

Dr. Ulrich Attila alpolgármester azt mondta:

Olyan oktatási lehetőségről, módszerekről is van szó, amelyek a digitális technikát, ezt a nagy technológiai bumm-ot figyelembe veszik. Azt gondolom, ez amennyire jó, legalább annyira veszélyes is, hiszen a tanároknak, az oktatóknak meg kell találniuk azt az egészséges középutat, amelyben a régi módszerek, illetve az új technikai vívmányok egyensúlyát adják.

A Nyíregyházi Egyetem életében fontos a nemzetköziesítés, valamint a digitális innováció; ezért is kapcsolódik a Tematikus Egyetem programjához az Erasmus+ Nemzetközi Napok elnevezésű rendezvénysorozat.

Központi elem a digitalizáció

Nagyné dr. Schmelczer Erika az NYE tanárképzési főigazgatója hozzátette:

A Nyíregyházi Tematikus Egyetem-en résztvevő előadók részt vesznek az Erasmus+ Nemzetközi Napokon is. És miután a digitalizáció a központi elem, az Erasmus-os előadások között például lesz olyan, amely az Erasmus-ban felhasználható digitalizációról szól majd. A számítástechnika, az infokommunikációs technológia átszövi egész felsőoktatási létünket is, a tudományt, a fejlesztést, de az együttműködést és a kapcsolatokat is – erről szól ez a pár nap.

A felsőoktatás nemzetköziesítési folyamatához a Nyíregyházi Egyetem is hozzájárul, hiszen a 2019/2020-as tanévre is ösztöndíj-lehetőséget biztosít az Egyetem hallgatóinak és dolgozóinak, hogy az Európai Unió egyik legsikeresebb programjában, az Erasmus+ nemzetközi programban részt vegyenek.

Kapcsolódó galéria

Erasmus konferencia az egyetemen