Folytatódik a röplabda párharc - hétfőn dől el, ki jut a döntőbe

Negyedszer találkozott egymással a női röplabda Extraligában a Békéscsaba és a Fatum Nyíregyháza. Mivel a nyírségiek összesítésben 2-1-re vezettek a mérkőzés előtt, így azzal a céllal utaztak a Viharsarokba, hogy befejezik a párharcot. 3-0-ás hazai vezetéssel indult a meccs, így korán időt kellett kérnie Hollósy Lászlónak.  Használt mindez mert átvette a vezetést a Nyíregyháza. Nagy csata folyt a pályán, a szett derekán 14-14 volt az állás. Itt zsinórban három pontot szereztek a mieink, és végül  27 perc alatt nyerték az első játszmát.

A második felvonás eleje is a Nyíregyházáé volt, remekül blokkoltak a mieink, és rögtön három pontos előnyt szereztek. Jól játszott a Fatum, és tartotta a különbséget pontos ütéseinek és jó sáncainak köszönhetően.  12-13-nál viszont egy pontra zárkózott a BRSE, főleg a mezőnymunkájuk javult sokat a hazaiaknak, majd néhány jó blokk után már ők vezettek 17-16-ra. Volt azonban válasza a Nyíregyházának mely négy pontot szerzett zsinórban. A hajrát rossz nyitások jellemezték mindkét oldalon, és a végén fordítva nyerte a szettet a Békéscsaba.

A harmadik játszma eleje is szorosan alakult, de minimális különbséggel a Fatum vezetett. Több volt a hiba, a BRSE pedig a szett derekán 17-14-nél három ponttal meglépett, de azonnal egyenlítettek a mieink.  A végjáték ismét csabai előnnyel indult, és izgalmas játék után nyerte a szettet a csabai gárda.

Semmi nem változott a negyedik játszmára, hosszú labdamenetek, nagy mentések jellemezték a játékrészt, melynek elején a Nyíregyháza vezetett három ponttal. Sőt, a meccs egyik legszebb játéka után már 7-12 volt az állás. 17-24-nél hét szettlabdája volt a Fatumnak, de innen fordított a Békéscsaba és végül 3-1-re nyerte a találkozót.

A párharc állása ezzel 2-2, jöhet a mindent eldöntő találkozó hétfőn Nyíregyházán.

Swietelsky Békéscsaba – Fatum Nyíregyháza  3-1 (-19, 23, 21, 24)

Nyíregyháza: Brisebois 13, G. Francesco 4, White 14, Varga 15, Kalicanin 6, Matic 10

Csere: Tóth F. (liberó), Ancsin, Szabó L., Mayfield, Lászlop

vezetőedző: Hollósy László