Folytatódik a polgármesteri fásítási program - A Bujtosi Városliget újabb fákkal gazdagodott a Michelin jóvoltából

A polgármesteri fásítási program részeként a Michelin Hungária Kft. környezetvédelmi törekvéseivel összhangban fákat adományozott Nyíregyházának. A 10 darab kislevelű hárs a Bujtosi Városliget zöldfelületét fogja gazdagítani. A növények elültetésén, kedden dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Ulrich Attila alpolgármester mellett részt vett Florian Fischer, a Michelin Hungária Kft. ügyvezetője is.

A városi zöldterületek megőrzése és bővítése mindenki számára fontos, ezt szerencsére egyre több nagyvállalat is felismeri. Példát mutatva a közösségi felelősségvállalás terén, a Michelin Hungária Kft. fákat adományozott Nyíregyházának, amelyeket kedden a Bujtosi Városligetben ültettek el.

52 helyszínen 200 fát ültetnek el

Dr. Kovács Ferenc polgármester az eseményen úgy fogalmazott, a vállalat környezetvédelmi törekvése részeként megvalósult faültetés összhangban van a polgármesteri fásítási programmal, kiegészítve és egyúttal támogatva azt. A program részeként tavasszal 52 helyszínen több mint 200 fát ültetnek el szerte a városban. „2018-ban indítottuk polgármesteri fásítási programunkat. Azért választottuk ezt a nevet, mert bíztunk benne, hogy ezáltal a támogatók, csatlakozók köre szélesebb lesz. Ezt az idő végül igazolta. A Michelin már korábban is adakozott fákat programunkra. Michelin sétánynak neveztük el azt a fasort, amelyet a cég jóvoltából alakítottunk ki 2016-ban, amikor 26 fát ültettünk el együtt. A mostani ültetést összekapcsoltuk a vállalat Klíma freskó programjával, ami április 20-án, szombaton lesz a kulturális központban. Együtt a jövőért címmel konferenciák, illetve játékos vetélkedők is lesznek annak érdekében, hogy a környezet tudatosságot erősítsük, a szükséges szemléletmódot kialakítsuk, ami különösen a gyerekek tekintetében nagyon fontos” – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester.

 

Fenntarthatósági küldetés

A Michelin fenntartható küldetés alapján tervez, gyárt és értékesít gumiabroncsokat, miközben hatékony mobilitást segítő megoldásokat kínál ügyfeleinek. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye gazdaságában fontos szerepet játszó cég valóban elkötelezett a környezetvédelem mellett, nyíregyházi gyárukban új gyártástechnológiákat alkalmaznak a környezeti lábnyom csökkentése érdekében, továbbá céljuk, hogy gyártásuk 2050-re teljes egészében karbonsemleges legyen, és abroncsaik 100 százalékban fenntartható anyagokat tartalmazzanak.

 

Zöldelkötelezettség

Az ügyvezető hangsúlyozta, a faültetés nemcsak irányelveikbe, céljaikba illeszkedik, hanem a cég elkötelezettségét is szimbolizálja a környezetvédelem iránt. „A faültetés beilleszkedik a politikánkba és ambíciónkba. A ma itt kialakított fasor jelképes megnyilvánulása elkötelezettségünknek a környezet védelme iránt. Ma a Michelin fenntartható fejlesztésre és így a környezetvédelemre összpontosító politikával rendelkezik, ami magában foglalja a CO2-kibocsátás, a vízfogyasztás és az energiafogyasztás csökkentését, valamint az újrahasznosítható és megújuló termékek használatát. Ebben az elkötelezettségben szerettünk volna fákat ültetni, hogy tanúbizonyságot adjunk környezetvédelmi elhivatottságunkról. Ráadásul itt, ebben a környezetben fákat ültetni rendkívül értékes, mert valójában hozzájárul a társadalom jólétéhez is. Látható, hogy ez egy rendkívül kellemes park, sok családdal, sok gyerekkel” – hangsúlyozta Florian Fischer, a Michelin Hungária Kft. ügyvezetője.

 

Közösségi felelősség és üzleti fejlődés kéz a kézben

A cég nemrég saját fejlesztésű orvostechnikai eszközt, egy innovatív légpárnakészletet is adományozott a Jósa András Tagkórháznak, ezzel is bizonyítva, hogy a társadalmi és közösségi felelősségvállalás, valamint az üzleti érdekek nem ellentétesek, hanem egymást kiegészítve alakíthatják a jövőt. A vállalat 2024. április 20-án a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központban első alkalommal rendezi meg a MICHELIN „Együtt a jövőért” eseményét. A látogatókat interaktív programok, izgalmas workshopok, ismert influenszerek, kerekasztal-beszélgetések és számos cég kiállítása várja.

 

Kapcsolódó galéria

Michelin faültetés a Városligetben 20240409