Folytatódik a Pazonyi úti kerékpárút építése, az aszfaltozások számos helyen befejeződtek

A tegnapi napon befejezték a Mogyoró utca aszfaltozását, folyamatban van a kapubejárók helyreállítása és a padkarendezés, így még érvényben van a 30 km/h sebességkorlátozás.


Elkezdődött a Bottyán utca felújítása. Jelenleg a közműfeltásárok folynak, valamint a fűbetonos parkoló bontása zajlik a Bokréta utcánál. A Kinizsi és Tó utca közötti szakaszon földmunkák zajlanak, itt félpályás útlezárásra kell számítani. Várhatóan a hétvégétől elkezdődnek a fakivágások, és a csapadékvíz nyelőaknák építése a Dugonics és Szirom utca közötti szakaszon, ami szintén félpályás korlátozással jár majd. Az arra közlekedőknek tehát 30 km/h sebességkorlátozásra, előzési tilalomra és útszűkületre kell számítaniuk.

Elkezdődött a Lujza utca teljes felújítása is. Ezen a héten még a közműfeltárások zajlanak, de a következő héttől a földmunkákkal egyidejűleg ideiglenes forgalmi rend lép életbe, ezért a Lujza utcán csak egy irányban lehet majd közlekedni, a Kállói út felől Tünde utca irányába.

Folytatódik a Pazonyi úti kerékpárút építése. Pénteken elkezdődik a pályaszerkezet bontása, aszfaltmarással. A kerékpáros forgalom korlátozására kell számítani, a kerékpárral közlekedők szakaszosan ki lesznek terelve a 4. számú főútra, ezért kérjük mind a gépjárművel közlekedők, mind a kerékpárosok fokozott körültekintéssel közlekedjenek a Nyíregyháza és Kabalás közötti szakaszon.

Átmeneti behajtási tilalom: Folyamatban van a Körte utca felújítása (a Kossuth utca és a Keskeny köz közötti szakaszon), készül a szegélyépítés, valamint a gyephézagos parkoló átépítése. A Kossuth utca felől átmenetileg nem lehet behajtani a Körte utcába, mert a parkoló rész teljesen le van zárva. A munkálatok idejére azonban engedélyezett a kétirányú forgalom a Körte utcán a Keskeny köz, és a Kossuth utca felőli parkoló rész (Nyíregyházi Család-, és Gyermekjóléti Központ épülete) közötti szakaszon.

Városunkban jelenleg is több helyszínen zajlanak útépítések, út-, és járdafelújítások, rekonstrukciós munkálatok, szinte mindenhol kisebb-nagyobb forgalomkorlátozás mellett.

Belváros

Elkezdődött az Epreskert utca 54-60. sz. közötti szakaszán a járdafelújítás. A burkolat bontását már befejezték, jelenleg a szegélyépítés van folyamatban.

A Benczúr téren épül a térburkolat, készül a játszótér szegélyezése, folyamatban van a szökőkút gépészeti szerelése, a Benczúr-szobor környékén finom tereprendezés, humuszolás zajlik. Elkezdődött a szobor és szökőkút világításának alapszerelése, a kandelláber állítás és bekötés, valamint az utcabútorok helyének kitűzése, az alaptestek megépítése is. A nagy tömegű burkolóanyag rakodása miatt időszakosan 15-20 perces forgalomlezárás előfordulhat A tér körüli gépjárműforgalom továbbra is sebességkorlátozás mellett biztosított. A Kölcsey Gimnázium felőli oldalon útszűkületre kell számítani az arra közlekedőknek.

A Bessenyei téren is jó ütemben haladnak a munkálatok. A Bessenyei szobor körül már épül a térburkolat, a Krúdy-szobor körül a szegély. A tér szélén lévő térkő járdák földkiemelése, tükörkészítése is folyik a színház előtti térburkolat szegélyezésével párhuzamosan. Folyamatban van a szökőkút előregyártott elemeinek helyszínre szállítása, az öntözőrendszer alapvezetékének fektetése, de a szoborvilágítás és a futópálya világítás alapszerelése is. A nagy tömegű burkolóanyag rakodása miatt időszakosan itt is előfordulhat 15-20 perces forgalomlezárás, erre a célra a Bessenyei tér körül egy 2,5 m széles sávot is lezárhatnak átmenetileg a forgalom elől.

A László utca - Inczédy sor között lévő járdaszakasz felújításánál a meglévő pálya és a szegély bontása van folyamatban, de párhuzamosan már építik az új szegélyt és pályaszerkezetet.

A Deák Ferenc utcán továbbra is a járda pályaszerkezetét és a szegélyt építik.

Jósaváros

A Kosbor utca felújításánál rövidesen az aszfaltozás következik. Útszűkület és 30 km/h sebességkorlátozás van érvényben. Kérjük a gépjárművezetőket, hogy óvatosan közlekedjenek az érintett útszakaszon.

A Korányi Frigyes utcán még tart a tereprendezés és a forgalomtechnika kiépítése (festés, táblázás).

Örökösföld

Teljes hosszban elkészült a Család utcai járda (Szalag u. - Pazonyi u. között), már csak aszfaltozásra vár. Ezzel párhuzamosan folyik az út csapadékvíz elvezetésének építése, valamint megkezdődött az út szegélyezése. Itt is útszűkület és 30 km/h sebességkorlátozás van érvényben.

Sóstóhegy

A mai napon befejezték a Mogyoró utca aszfaltozását, folyamatban van a kapubejárók helyreállítása és a padkarendezés, így még érvényben van a 30 km/h sebességkorlátozás.

A Templom utcában jelenleg a pályaszerkezet csere építése van folyamatban, de folyik a szegélyépítés, valamint a kapubejárók átépítése is. Várhatóan ezen a héten szombatig elkészül a Vasút és a Fácán utca közötti szakasz aszfaltburkolata.

A Sóstóhegyi úti kerékpárút építésénél (Korányi F. utca – Mogyoró utca között) a jelenlegi munkafázisban a pályaszerkezet kialakítása és a szegélyezés készül, párhuzamosan a régi buszöböl elbontásával és az új buszöböl kialakításával, valamint az Igrice-csatorna kerékpáros átvezetéséhez szükséges híd építésével.

Sóstógyógyfürdő

A Krisztina, Anna, Magdolna, Borbála és Vénusz utcákban folyamatban van a csapadékvíz befogadó záportározók kialakítása, és gyors ütemben készül a térkő burkolatú felület alapja, szegélyezéssel. A munkálatok során részleges lezárások előfordulnak, de az ott élők meg tudják közelíteni az otthonaikat.

Oros

Jó ütemben halad a Meggyes utca (41. sz. főút – Varázs utca között) útburkolatának felújítása. Jelenleg a szegélyépítés és az aknafedlapok szintbehelyezése van folyamatban. Az ott közlekedőknek útszűkületre és 30 km/h sebességkorlátozásra kell számítani. A Meggyes utca felújítása várhatóan augusztus 8-ra elkészül.

Kérjük a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, s hogy ne megszokásból közlekedjenek.

Az út-, és járdaépítési munkálatok aktuális állásáról a későbbiekben is folyamatos tájékoztatást adunk.


Fotó: Kohut Árpád