Folytatódik a 2013-ban meghirdetett útépítési program - 29 ponton újulnak meg járdák, 22 helyszínen pedig útrekonstrukció folyik

29 ponton újulnak meg járdák, 22 helyszínen pedig útrekonstrukció folyik: Az önkormányzat, követve 2013-ban meghirdetett útépítési programját, folytatja a város közlekedési hálózatának fejlesztését a lakosság kényelmének és biztonságának javítása érdekében. Jelenleg 29 különböző helyszínen zajlanak járdafelújítási munkálatok, valamint további 22 helyszínen bel- és külterületi utak rekonstrukciója is folyamatban van.

A nyíregyházi önkormányzat az elmúlt években látványos út- és járdafelújítási programot indított, amely kiterjedt mind a bel- és külterületi utakra, mind pedig a járdákra. Az önkormányzat elkötelezett abban, hogy a város közterületeinek minőségét és biztonságát folyamatosan javítsa. Az összesen 615 kilométernyi közút fenntartásáért felelős NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója elmondta, a város több helyszínén újítják fel a gyalogos járdákat.

 

29 járdaszakasz újul meg

Az elmúlt évek során számos járdaszakaszt sikerült felújítanunk. Bár tavaly kihívásokkal kellett szembenéznünk a gazdasági világválság és a háborús konfliktusok következtében, sikerült 3 jelentős helyszínen is járdafelújításokat végeznünk. Idén 29 különböző helyszínen végzünk kisebb vagy nagyobb méretű járdaszakasz felújítást. A tervek szerint a város teljes területét lefedjük, így a belvárosban, a Jósavárosban, Sóstón, Oroson, Borbányán és az Érkertben is lesznek felújítások. A munkálatok előreláthatólag május közepére vagy végére be is fejeződnek

mondta Dicső Péter. A társaság március közepén az Etel köz, a Deák Ferenc, a Krúdy Gyula, a Szántó Kovács János, a Maláta, a Berenát és a Szőlőskert utcák, valamint a Ferenc körút és a Belső körút bizonyos szakaszainak járdafelújítási munkálatait kezdte el.

 

9 utcán elkezdődtek a munkálatok

Az rekonstrukciós program részeként nem csupán a járdák újulnak meg, hanem nagyszámú bel- és külterületi útszakasz is. Az útépítési program 2013-as indulásakor 40% volt a város burkolt útjainak aránya, ma ez a szám 50% feletti. Szintén március közepén kezdődtek a Furulya, a Tas, a Dohány, az Erdőalja, a Fácán utcák, valamint a Kállói út, a Krúdy Gyula és Garibaldi utca közötti szakasz és a Palánta-Koszorú-Lejtő utcák útjavítási munkálatai is. A járda- és útfelújítási munkákat a szakemberek ütemezetten végzik, és a közeljövőben további szakaszokra is kiterjesztik.

 

22 utcát érint a felújítás

 Az idei évben 22 helyszínen tervezünk kisebb nagyobb útfelújítási munkálatokat elvégezni, több mint 8 km hosszúságban. Ezek a munkák is elkezdődtek már a múlt héten. A Garibaldi és a Krúdy Gyula utca kereszteződésénél aszfaltmarási munkákat végeztünk. Az aknák szintbe emelése után készül majd el az új burkolat. Ez a folyamat várhatóan a másik 21 helyszínen is hasonlóan fog zajlani. Kérjük a városlakók türelmét és megértését, mert mindez értük történik

tette hozzá a közterület-kezelési igazgató.

 

Ütemezetten halad a munka

Nyíregyházán három jelentős útszakasz megújulásának munkálatai is folyamatban vannak egy sikeres önkormányzati projekt forrásaiból. Az Ószőlő, Fürdő és Berenát utcákon megtörtént a szegélyek bontása, a csapadékcsatorna rekonstrukciós munkák is folyamatban vannak. Az új utak és járdák nemcsak esztétikailag teszik vonzóbbá a várost, hanem biztonságosabbá és kényelmesebbé is a közlekedők számára.