Folyamatosan igényelhetnek ingyen járdalapot és kavicsot a városlakók
Folyamatosan igényelhetnek ingyen járdalapot és kavicsot a városlakók

Tavaly hozzávetőlegesen félszázan éltek az önkormányzat felajánlásával. Ennyien kaptak térítésmentesen járdalapot és kavicsot ahhoz, hogy kerítésük előtt járdát építsenek. Az igények benyújtása most is folyamatos, bárki élhet a lehetőséggel.

Dicső Péter, a NYÍRVV út- és közterület-kezelési csoportvezetője szerkesztőségünk megkeresésére elmondta, a városlakóknak papír alapú igényt kell benyújtani a társasághoz, így juthatnak hozzá a járdához szükséges alapanyagokhoz.

Formanyomtatvánnyal

A formanyomtatvány elérhető a www.nyirvv.hu weboldalról. Ezen fel kell tüntetni az ingatlantulajdonos adatait, elérhetőségét, az ingatlan utcafronti hosszát, hosszának megfelelő mennyiségű járdalap darabszámát, valamint a szükséges mennyiségű homokos kavics mennyiségét.

A beadott kérelmeket követően a társaság munkatársa kimegy a helyszínre és megvizsgálja, hogy jogos-e az igény. Ezt követően biztosítják a járdalapot és a hozzá szükséges anyagot. Minden érintettel szerződést kötnek és utólagosan leellenőrzik, hogy valóban az igényelt helyre használták-e fel a biztosított anyagot.

Mint megtudtuk, ez egyéves keretből valósul meg, ami ha betelt, mert túl sokan igényelték, akkor a társaság a következő tárgyévben teljesíti azt. Idén azonban még van szabad kapacitás, így aki most adja be kérelmét, az bizonyos átfutási idő után legkésőbb nyár végére meg is kaphatja az alapanyagokat.