Folyamatos a munkavégzés a Bujtosnál, Borbányán és a Kertvárosban
Felújítások városszerte.
Folyamatos a munkavégzés a Bujtosnál, Borbányán és a Kertvárosban
Folyamatos a munkavégzés a Bujtosnál, Borbányán és a Kertvárosban
Folyamatos a munkavégzés a Bujtosnál, Borbányán és a Kertvárosban

Jó ütemben halad a Bujtosi Városliget felújítása. Jelenleg a burkolatszegélyek, tér és járdaburkolatok szegélyköveinek kialakításán, a gépi tükörkészítésen dolgoznak. Folyamatban van a flórakosár támfal építése és a térburkolat alatti homokos kavics ágyazat készítése is. Várhatóan ezen a héten elkezdődik a mosdó szigetelése és a tetőszerkezet építése. Ezen a helyszínen továbbra is a gyalogosok türelmét és megértését kérik.

A Legyező, Derkovits, Dugonics utcák felújításának keretében a Legyező utca közepétől a Derkovits utca irányába elkezdődött az út szélesítése és a szegélyépítés. A Derkovits utcán folyik a csapadékcsatorna rekonstrukciója, a járda és kerékpárút szélesítése, valamint padkafolyóka építése. A Dugonics - Petrikovics utcák kereszteződésében ezen a héten az elektromos kiváltás, árok ásás, kábelfektetés van folyamatban. A munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszokon 30 km/h-s sebességkorlátozás és előzési tilalom van érvényben. Az érintett utcákban szakaszosan, előre jelzett ütemben sávos terelésre is kell számítaniuk az arra közlekedőknek. Kérik a járókelők és a járművezetők megértését, fokozott figyelmét, és hogy ne megszokásból közlekedjenek.

Folytatódik a Tünde utca felújítása két és fél kilométer hosszan a Debreceni úti csomóponttól a Kállói úti csomópontig. Kiépítik a hiányzó járdaszakaszokat is, és akadálymentesítik a meglévőket, felújítják a buszmegállókat.

Ezen a héten a Tábor és Kilátó utcák közötti szakasz jobb oldalán kiemelt szegélyépítési munkálatok zajlanak. Ez a munkafázis sávlezárással nem jár, ugyanakkor a forgalmi sáv szűkítése várható. A Tünde utca teljes szakaszán előzési tilalom, és 30 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben. Kérik a járókelők és a járművezetők megértését, fokozott figyelmét. Az út-, és kerékpárút építési munkálatok aktuális állásáról a későbbiekben is folyamatos tájékoztatást adunk.

Kapcsolódó galéria

Munkálatok a Legyező és Tünde utcán