Fölényes győzelemmel rajtolt a Kölcsey

Kölcsey DSE-Nyíregyháza–SZEPA KSE 45–28 (22–11)

Continental Aréna, 150 néző, v.: Kathi I., Oláh B.

Kölcsey: Torkos H. – Katona B. 2, Hrabina 16/2, Gyimesi L. 3, Silye V. 5/1, Katona K. 8, Hruska Zs. 4. Csere: Csikós B. (kapus), Márkus G. 2, Tóth G. 4, Kelemen G. 1, Balogh D., Varga D.

Edző: Hadobás István.

Kiállítások: 2, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 3/3, illetve 2/2.

Remekül kezdte az őszi idény a Kölcsey DSE. Pillanatok alatt tetemes előnyre tettek szert a SZEPA elleni nyitómeccsen, gyors akcióik ellen a vendégeknek nem volt ellenszere. ( 8. perc: 7-1, 14. perc: 14-2) A félidő végéig kissé kiegyenlítettebbé vált a meccs, de így is 22-11-gyel térhettek pihenőre a nyíregyháziak. 

- A fordulás után hasonló mederben folyt a játék, mi gyorsítottunk az ellenfél szinte kizárólag átlövésekkel kísérletezett. Összességében nyitánynak nem volt rossz, fölényes győzelmünk nagy arányban is reális, hozzátéve: tudunk és fogunk is ennél sokkal jobban játszani, főként a védekezés tekintetében kell javulnunk, illetve a tudatosabb, precízebb támadás befejezéseknél! Kapusaink elég jól védtek, külön öröm az újonc, alig 15 éves Csikós B. jó bemutatkozása! A mezőnyben Hrabina ontotta a gólokat, a felnőtteknél 16, majd az ifimeccsen 22 gólt szerzett, nem mindennapi teljesítmény 16 évesen! Katona K. és Gyimesi szép átlövésekkel valamint 12 és 10 gólpasszal, Hruska és Silye szélső gólokkal, Márkus beállójátékával, Tóth G. szép egyéni betöréseivel járult hozzá sikerünkhöz - mondta Hadobás István edző.

Az ifimeccsen hasonló forgatókönyv alapján 42-28-ra nyert a Kölcsey, Hrabina, Balogh, Katona B. és Tóth vezetésével!