Földút helyett aszfaltút –  Az Aranykalász soron is befejeződtek a munkálatok!
Fotó: Szarka Lajos

Idén huszonhárom utcában épít új aszfaltutat a NYÍRVV önkormányzati forrásból. A fejlesztések tizenhárom utcában már befejeződtek, a többi helyszínen pedig hamarosan elkezdődnek, vagy már a vége felé tartanak a munkálatok. Az Aranykalász soron a korábbi földút helyén 465 méter szakaszon építették ki a hiányzó aszfaltutat, a fejlesztést ma adták át.

A sóstóhegyi városrész talán egyik leghosszabb utcája az Aranykalász sor, amelynek vége földút volt. Eddig; hiszen a munkálatok befejeződtek, a szilárd burkolatú utat kedd délelőtt adták át.

Gratulálok az itt lakóknak egyrészt, hogy egy ilyen útjuk lett, másrészt, hogy ilyen aktívan, együttműködően léptek fel.

Dr. Kovács Ferenc polgármester a helyiek kezdeményezéséről, támogatásáról elismerően szólt. Az útátadón elhangzott, az Aranykalász soron lakók összefogása indította el a fejlesztést. Katona Attila Miklós lakos elmondta:

Jött a gondolat, hogy ha összefogunk és megterveztetjük az egészet, akkor talán előrébb kerül az önkormányzatnál a fejlesztés. 19 család fogott össze, megtaláltuk a megfelelő tervezőt és gyakorlatilag egy év alatt lefutott a tervezés, utána még annyi lakossági összefogás kellett, hogy 9 családnak le kellett mondani az épülete, háza előtti területről. Hála az égnek, megtették és ezután már az önkormányzaton múlt az egész, hogy díjazza ezt a történetet és díjazta!

Az Aranykalász soron a korábbi földút helyén 465 méter szakaszon építették ki a hiányzó aszfaltutat. A munkálatok során megtörtént az útalap építés, a meglévő aknafedlapok szintbe helyezése, szegélyek építése, a csapadékvíz elvezetéshez szükséges létesítmények kiépítése és az aszfaltozás, melynek során közel 240 tonna aszfaltot használtak fel. A beruházás költsége ezen a helyszínen nettó 69 millió forint.

Dicső Péter a NYÍRVV út- és közterület-kezelési csoportvezetője kiemelte:

Idén 23 utcában tervezünk aszfaltutat építeni, ebből 13 utca már teljesen elkészült, a fennmaradt 10 utcát tekintve pedig már majdnem mindenhol zajlanak a munkálatok, egy-két helyszíntől eltekintve.

Az Aranykalász soron Nyíregyháza polgármestere is szólt a jelentős, 23 utcát érintő fejlesztésről.

Ez 900 millió forint! Emellett 26 utcában felújítást végeztünk, ami 120 millió forintba került – ezek már befejeződtek és emellett vannak még a járdaépítések és -felújítások, arra 190 millió forint jut. Ha összeadjuk, az 1 milliárd 210 millió forint!

A járdaépítési és helyreállítási munkálatok is folytatódnak Nyíregyházán 2019-ben, négy helyszínen. A munkálatok érintik majd Nyírszőlőst, a Jósvárost és a malomkerti városrészt is.