Fokozott rendőri jelenlét Nyíregyházán
Fokozott figyelmet fordít és nagyobb számban képviselteti magát a rendőrség a temetőkben és környékükön a mindenszentek és halottak napja hétvégéjén. A nagyobb forgalmú sírkertekben a rend őrei mellett polgárőrök és önkéntes közösségi szolgálatot teljesítő diákok is figyelnek a vagyonbiztonságra és a zavartalan közlekedésre.

Már találkozhatnak a nyíregyházi temetőkbe látogatók a rend őreivel a város több sírkertjében, sőt bűnmegelőzési tanácsokat is kaphatnak tőlük.

 

Diákok is őrködnek

 

Október 30-ától november 3-áig a rendőrök és polgárőrök mellett az önkéntes közösségi szolgálatot ellátó diákok is bűnmegelőző tevékenységet végeznek. Szórólapokkal és személyes tájékoztatással igyekeznek felhívni a figyelmet a nagy tömegben előforduló bűncselekményekre.

 

Zavartalan emlékezés

 

– A fokozott rendőri jelenlét célja a zavartalan közlekedés biztosítása és a látogatók vagyonbiztonsága. Ennek érdekében a rendőrség kéri a temetőkbe látogatókat, hogy lehetőleg a kijelölt, őrzött parkolóhelyeket vegyék igénybe, tartsák be a KRESZ-t, készítsék fel gépjárműveiket a téli időjárásra, továbbá az esetleges forgalmirend-változás miatt figyeljék a forgalomirányítók jelzéseit – hangsúlyozta Fülöp Gergely rendőr őrnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

 

107 és 112

 

A rendőrség felhívja a városlakók figyelmét, hogy amennyiben bűncselekmény elkövetését észlelik, haladéktalanul értesítsék a hatóságot az ingyenesen hívható 107-es, valamint a 112-es központi segélyhívó telefonszámokon.

Piszár Tünde