Focitornát szervezhetnek az óvónők
26 nyíregyházi óvónő végezte el az MLSZ tanfolyamát.

Grassroots önkéntes szervezői tanfolyamot indított a Magyar Labdarúgó Szövetség. Nyíregyházán elsőként 26 óvodapedagógus vett részt az eseményen, és valamennyien sikeres vizsgát tettek. Diplomáikat hétfőn vehették át a Kerekerdő Óvodában. 

– Ez egy 16 órás ingyenes tanfolyam volt. A résztvevők mindannyian a Bozsik Intézményi Programban dolgoznak, azaz eddig is foglalkoztak már labdarúgással. A tanfolyam célja az volt, hogy tudásukat kiszélesítsék, megismerhették az amatőr foci szervezeti felépítését – mondta Kvaka Árpád, az MLSZ Megyei Igazgatóságának koordinátora. 

A résztvevők tananyagokat kaptak, az oktatók pedig gyakorlati képzést is nyújtottak, de részt vehettek fesztiválokon, és megtanulhatták azt is, hogyan kell egy-egy ilyen eseményt lebonyolítani. Nyíregyházán Szilvási István szervezte az oktatást, aki évtizedek óta foglalkozik a Monbebé Alapítvány keretein belül ovifocival. 

– Több mint kétezer gyerekkel foglalkozunk rendszeresen, ehhez pedig kellenek képzett óvodapedagógusok, edzők, akik foglalkoznak velük. Már tart a második tanfolyam is, szintén közel harminc fővel. Ez a végzettség jogosítványt ad ahhoz, hogy a diplomával rendelkezők tornákat szervezzenek – mondta Szilvási István, a Bozsik Intézményi Program nyíregyházi körzetvezetője.  

A következő lépcsőben a testnevelő tanároknak is hasonló képzést indítanak, hogy ők is szervezhessenek a jövőben rangos gyerek-labdarúgó eseményeket.

Dankó L.