Foci EB – Hajrá Anglia!
Fantasztikus estére van ma kilátás. Tegnap Albánia győzelmével eldőlt, hogy az A csoport 3. helyezettje már nem kerülhet elénk.

Ha ma nyer Anglia, akkor a Szlovákoknak is csak három pontja van. Ha Oroszország legyőzi Walest, akkor ugyan az orosznak 4 pontja lesz, de Walesnek marad három. Tehát könnyen lehet, hogy Magyarország már ma a középdöntőbe juthat... Ha az angolok ikszelnek, és az oroszok nyernek, akkor még várnunk kell, hogy kijelenthessük: a Portugál meccs végeredményétől függetlenül tovább jutottunk.

 

MAI PROGRAM

Szlovákia - Anglia
21.00 M4Sport

Ján Kozák, Szlovákia, Szövetségi kapitány: - Lesz néhány változtatás a csapatban, mert Anglia nem Oroszország. Rooney-ék nagyon jók, igyekszünk felkészülni belőlük. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de a biztos tovább jutáshoz nagyon koncentráltan kell játszanunk a 90 perc alatt.

Szlovákia: Kozáčik - Pekarik, Skrtel, Ďurica, Hubočan - Pečovský, Kucka - Mak, Hamsik, Weiss - Nemec.

Roy Hodgson, Anglia, Szövetségi kapitány: - A játékosaink jó formában vannak. Mindenki szeretne játszani, nem lesz könnyű összeállítani a csapatot. Annál is inkább, mert legutóbb Vardy és Sturridge is jól szállt be. Az ellenfélnél különösen is odafigyelünk Hamsik, Weiss megmozdulásaira. Szeretnénk csoport elsőként tovább menni, és ezért mindent megteszünk a győzelemért.

Anglia: Hart - Walker, Smalling, Cahill, Rose - Dier, Wilshere, Rooney - Lallana, Vardy, Sturridge.


Oroszország - Wales
21.00 DunaTV

Leonid Slutski, Oroszország, Szövetségi kapitány: - Nem lesz könnyű dolgunk Wales ellen. Bale minden helyzetben veszélyt jelent, bár az EB-n eddig pontrúgásból volt csak eredményes. Wales jó játékosokból áll. Keményen védekezünk, és abból vezetünk majd támadásokat. Ha tovább akarunk menni, akkor csak a győzelem elfogadható eredmény a számunkra.

Oroszország: Akinfeev - Smolnikov, V Berezutski, Ignashevich, Schennikov - Glushakov, Golovin, Mamaev - Kokorin, Dzyuba, Smolov.

Chris Coleman, Wales, Szövetségi kapitány: - Nem volt szerencsénk Anglia ellen. Bár, előnybe voltunk, de a végén kikaptunk. Tanultunk ebből a hibából. Még koncentráltabban lépünk az orosz ellen pályára. Eddig élvezzük az Európa-bajnokságot. Oroszország jó csapat, nem véletlenül vannak ők is itt, de nyernünk kell ellenük.

Wales: Hennessey - Gunter, Chester, A Williams, Davies, Taylor - Allen, Ledley - J Williams, Ramsey - Bale.


VASÁRNAP TÖRTÉNT

 

A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
ROMÁNIA–ALBÁNIA 0–1 (0–1)
Lyon, Parc Olympique Lyonnais, 49 752 néző. Vezette: Královec (cseh)
ROMÁNIA: Tatarusanu – Sapunaru, Chiriches, Grigore, Matel – Prepelita (Sanmartean, a szünetben), Hoban – Popa (Andone, 68.), Stanciu, Stancu – Alibec (Torje, 57.). Szövetségi kapitány: Anghel Iordanescu
ALBÁNIA: Berisha – Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli – Lila, Basha (Cana, 83.), Abrashi, Memushaj, Lenjani (Roshi, 77.) – Sadiku (Balaj, 59.). Szövetségi kapitány: Gianni De Biasi
Gólszerző: Sadiku (43.)

 

A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
SVÁJC–FRANCIAORSZÁG 0–0
Lille, Stade Pierre-Mauroy, 45 616 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
SVÁJC: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, R. Rodríguez – G. Xhaka, Dzemaili, Behrami – Mehmedi (Lang, 86.), Embolo (Seferovic, 74.), Shaqiri (Fernandes, 79.)
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Sissoko, Cabaye, Pogba – Coman (Payet, 63.), Griezmann (Matuidi, 78.), Gignac