Figyelő – újabb rezsicsökkentés jöhet

2013-ban kezdődött a rezsicsökkentés, ami akkor azt jelentette, hogy az energia- és közmű-szolgáltatások díjainak központi szabályozásával akár 170 ezer forint is a családoknál maradhatott, a kormánypártok elképzelései szerint ugyanis a közpénz kitalicskázása az országból megszűnt;ez most kisebb módosításokkal ugyan, de folytatódhat – olvasható a Figyelő legutóbbi számában.

A hetilap információi szerint most a sok terv közül a szociális alapú áram- és gázárcsökkentés javaslata fogja elnyerni a döntéshozók tetszését, amely lehetővé tenné a nehéz szociális helyzetűek, a nagycsaládosok, valamint a nyugdíjasok részére ezen díjak további mérséklését.

Ezzel együtt a távhő, a víz és a szemétszállítás díja nem változna az új rezsicsökkentésben, viszont akár a karácsonyi Erzsébet-utalványhoz hasonló „rezsiutalványt” is eredményezhetnek a benyújtott javaslatok.

Arról is ír a hetilap: elképzelhető, hogy a trendeknek megfelelően digitalizálódni fog a fizetési rendszer, ez az NKM (Nemzeti Közművek) Zrt. irányítása alá tartozó Főgáznál már közel egymillióan élnek ilyen lehetőséggel.

(Forrás: hirado.hu)