Fiatal fogyatékkal élők karácsonya
Karácsonyi ünnepséget tartott a Fiatal Fogyatékkal Élők Otthonáért Egyesület a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. A rendezvényen a más képességekkel rendelkező fiatalok ünnepi műsort adtak, s egy minikiállítás keretében kézműves munkákat mutattak be. Az egyesület célja egy lakóotthon létrehozása Nyíregyházán.

Az elmúlt negyedszázad eredményeit, fiatal fogyatékosok által készített kézműves munkákat mutatott meg a Fiatal Fogyatékkal Élők Otthonáért Egyesület a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

A szervezet célja egy olyan lakóotthon létrehozása, ahol a fiatal, fogyatékkal élő felnőttek, akik részben vagy teljes egészében önálló életvitelre nem képesek, állandó felügyelet mellett és segítségnyújtás igénybevételével gyakorolhatják az önálló életvitelt, ahol védett körülmények között, de mégsem elkülönülten élhetik mindennapjaikat.

[REKLAM]

A Fiatal Fogyatékkal Élők Otthonáért Egyesület a lakóotthon létrejöttéig is rendszeres programokat szervez a fiataloknak. A fogyatékkal élők felfedezhetik képességeik határait, önismereti és kreatív foglalkozásokon vehetnek részt, előadásokat hallhatnak az egészséges táplálkozásról, a higiéniáról és a testmozgás fontosságáról, sportvetélkedőkön, ügyességi versenyeken és kirándulásokon vehetnek részt, és az ünnepeket is közösen tartják meg. A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban ma délután karácsonyi ünnepséget tartottak.

F. A.