Fiatal csapat
Készül a bajnokságra a férfi kosárlabda együttes.

 Az erőnléti edzéseket konditeremben, a labdásokat a Continental Arénában végzik a nyíregyházi férfi kosarasok. A csapat kiesett az „A” csoportból így a következő szezont a másodosztályban kezdheti az együttes, többségében fiatal, saját nevelésű játékosokkal.

- Szeretném ha megváltozna az a nézet, hogy a 20-22 éves játékosokra még úgy tekintünk, mint fiatal tehetségekre. Európában a nemzetközi mérkőzéseken ők már képesek arra is, hogy meccseket döntsenek el, remélem nálunk is az együttes hasznos tagjai lesznek - mondta Sitku Ernő szakmai vezető.

Bus Iván és Nagy Krisztián maradt a tavalyi gárdából, és az U18-as EB-n szereplő Fazekas Csaba is a Marso Nyíregyházában folytatja. Molnár Marcell viszont a napokban távozott, ő a MAFC-ban játszik majd. Amennyiben az anyagi háttér is megengedi, egy külföldi magas játékost szeretne igazolni a klub. A fiatalok tehetségesek, de sokat kell velük pluszban foglalkozni.

- Mivel mind fizikálisan mind technikai tekintetben van lemaradásuk, így nagy hangsúlyt fektetünk a hiányosságok pótlására. Ez nem megy egyik percről a másikra, de folyamatosan dolgozunk velük - mondta Siska János edző.

A következő hetekben még edzések várnak a játékosokra, szeptemberben viszont már felkészülési mérkőzéseken is pályára lép a csapat, és szeretne hazai környezetben is egy tornát rendezni.

Dankó László