Fesztiválok augusztusa Nyíregyházán

Több nemzetközi szinten is ismert és elismert kulturális rendezvény lesz az elkövetkezendõ hetekben Nyíregyházán. Augusztus közepén kezdõdik a Cantemus Kórusfesztivál, majd 24-én elstartol a VIDOR Fesztivál! Persze, a lista ezzel még korántsem teljes. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2018. augusztus 3-i számában.)


Augusztus 3-4. között ismét hazánk és Európa 80 legjobb söre, koncertek garmadája és a hazai konyha legjobb ízei várják az érdeklõdõket a VIII. SóstóSerfeszten Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdõn, a Krúdy szálló melletti téren. A két nap alatt folyamatosan kóstolhatóak azok a cseh, szlovák, belga, német és egyéb sörkülönlegességek, melyekkel nem találkozhatunk minden nap, így a sörimádóknak igazi csemege lesz ez a rendezvény!

Augusztus 15-én immár 12. alkalommal indul útjára a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál és Karvezetõi Mesterkurzus. 12 nemzet 15 kórusának mintegy 600 énekese képviselteti majd magát a világ minden tájáról Nyíregyházán. A fesztivál Gálakoncertje augusztus 20-án 19:30-kor kezdõdik a Continental Arénában.

Augusztus 20-án Nyíregyháza MJV Önkormányzata idén is ünnepi mûsorral várja a városlakókat a Kossuth téren.  Lesz táncház, koncertezik az LK Beat, 20.30-tól pedig tûzijáték fogadja az érdeklõdõket.

Augusztus 24. és szeptember 1-e között immár tizenhetedik alkalommal rendezik meg a VIDOR Fesztivált, mely az eltelt közel két évtized során egyre nagyobb jelentõségre tett szert, határon innen és túl is. Az érdeklõdõknek idén sem kell nélkülözniük kedvenceiket, a megszokott sztárokat a fellépõk névsora ezúttal is rendkívül impozáns.  Bõvebb infó: vidor.eu

 

A Munkácsy is bõvül

 

– Nyíregyházán évrõl évre olyan kulturális színesség veszi kezdetét augusztusban, amelyre mindannyian büszkék lehetünk. A város ad otthont a Cantemus Kórusfesztiválnak, hamarosan elstartol a VIDOR, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy ebben a hónapban újabb 20 Munkácsy festmény is érkezik az Ermitázsból. Azt hiszem, bõven akad majd kulturális csemege a városunkba látogatóknak – hangsúlyozta dr. Ulrich Attila alpolgármester.