Fényárban úszik a református templom

Díszvilágítást kapott a belvárosi református templom. Az épületet megvilágító reflektorokat a kedd esti istentisztelet után kapcsolták fel. Már csak ez volt az egyetlen templom Nyíregyháza szívében, amelynek hiányzott a díszvilágítása. A reflektorokat az önkormányzat vásárolta és a működtetéssel járó költségeket is vállalja.


 

Megtapsolták és megéljenezték a reformátusok, hogy díszvilágítást kapott a református templom. A kedd esti istentisztelet után a hívek Gaál Sándor esperes, dr. Kovács Ferenc, polgármester és dr. Adorján Gusztáv, önkormányzati képviselő, valamint a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnoka vezetésével a templom elé vonultak és itt várták meg a vadonatúj reflektorok felkapcsolását. – A külső megvilágítás egy gomb, vagy díszcsat tulajdonképpen azon a ruhán, amelyik az egyházat képviseli, amelyet most bekapcsolhatunk. Klönösképpen felemelő ez abban a tekintetben is, hogy a városcentrum templomai már évekkel korábban megkapták ezt a külső jelet, ezt a díszvilágítást – fogalmazott Gaál Sándor, a, Tiszántúli Református Egyházkerület Nyírségi Egyházmegye esperes-lelkipásztora.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

 

Nagylelkű volt az önkormányzat

 

A templom díszvilágításával az önkormányzat ajándékozta meg a reformátusokat. Az esperes szerint a fények azt is üzenik, hogy a református egyház értéket hordoz a város számára. A polgármester hozzáfűzte, az önkormányzat azt szerette volna, ha Nyíregyházán is méltó módon ünneplik meg a reformáció 500 éves évfordulóját, a fények pedig ehhez járulnak hozzá. Emellett a többi felekezet belvárosi temploma már évek óta díszfényben pompázik esténként. – A belvárosi templomok közül már csak a református egyház nem volt hosszú évek óta megvilágítva és én azt gondolom, hogy itt ezen a nagyon forgalmas részen, ez figyelemfelkeltő, figyelemfelhívó mindenki számára, amellett, hogy egy nagyon szép épületről van szó. Ez a templom szépségét is megmutatja, és remélem, hogy minél több ember bejön majd ide – hangsúlyozta dr. Kovács Ferenc, polgármester.

 

A LED-es reflektorok telepítése közel egymillió forintba került. Az önkormányzat azt is vállalta, hogy a további működtetéssel járó költségeket is fizeti.

 

Z. Pintye Zsolt